Zeman maximálně udeřil: Odmítat očkování proti covidu je lehce dementní. Třeba Csáková? Vojáci, buďte přísní na odmítače!

28.02.2021 11:28

Prezident Miloš Zeman v nedělní Partii CNN Prima News oznámil, že v září epidemie skončí díky očkování. Lidé, kteří očkování odmítají, jsou podle prezidenta „lehce dementní“. Než očkování proběhne, je podle Zemana třeba držet zavřené školy i služby. A pokud někdo bude restrikce porušovat, musí za to podle Zemana tvrdě zaplatit.

Zeman maximálně udeřil: Odmítat očkování proti covidu je lehce dementní. Třeba Csáková? Vojáci, buďte přísní na odmítače!
Foto: FTV Prima
Popisek: Miloš Zeman na Primě

Podle prezidenta už se blížíme ke konci velkých problémů.

„Jsme v situaci, kdy, i když někteří lamentují, tak se tato katastrofa postupně blíží svému konci. A víte proč? Podobně jako jsem kdysi vyzval k nošení roušek, tak jsem později vyzval k očkování. Já věřím, že v září by mohla být proočkována většina populace. Ti lidé, kteří to odmítají, ti jsou lehce dementní, ale já doufám, že změní názor. Jedna zpěvačka dokonce říká, že nás takto chce označit Bill Gates a uznejte, že to je lehce dementní názor,“ rýpl si do Ilony Csákové, byť ji přímo nejmenoval.

Nediví se podnikatelům, kteří jsou naštvaní, protože mají zavřené provozy, ale podle prezidenta bude za 6 měsíců očkováním problém vyřešen. „Teď jde o to přežít těch 6 měsíců,“ sděloval prezident podnikatelům, kteří už mají zavřeno téměř rok.

Zavřené mají být podle prezidenta, a to i oněch 6 měsíců, bude-li to třeba, protože mezi žáky se může šířit koronavirus. Miloš Zeman uznal, že se virus může podobně šířit i v průmyslových podnicích, ale ty by prezident přesto nezavíral.

„Uvědomte si, že průmysl představuje 42 procent národního důchodu, takže tam ten lockdown přináší určité riziko,“ argumentoval Zeman. „Samozřejmě, že v nejhorším případě můžeme sáhnout i k tomu lockdownu, ale snažme se především aplikovat opatření jiná a když to nepomůže, tak sáhněme k lockdownu,“ uvedl prezident.

Poté znovu zmínil očkování, které podle něj Česku pomůže.

„Já říkám, že v září epidemie skončí,“ oznámil prezident s tím, že by se lidé měli držet restriktivních opatření. „Lidé to budou dělat ve svém vlastním zájmu,“ zdůraznil. A pokud někdo nebude nařízení dodržovat, musí za to podle Zemana tvrdě zaplatit. Pokuty musí podle prezidenta vybírat policisté i vojáci. „Já bych chtěl vojáky vyzvat, ať jsou velice přísní,“ konstatoval vrchní velitel ozbrojených sil.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…