Zeman měl Šloufa, Topolánek Dalíka, Nečas Nagyovou. Komu věří Bohuslav Sobotka?

15.07.2015 17:05

Radek Pokorný, Vladimír Špidla, Tomáš Prouza, František Formánek, Milan Chovanec, Petr Šelepa nebo Běla Hejná. Tito lidé jsou podle serveru Neovlivní.cz ti, kteří hýbou premiérem země Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Zeman měl Šloufa, Topolánek Dalíka, Nečas Nagyovou. Komu věří Bohuslav Sobotka?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pořad Otázky Václava Moravce s premiérem Bohuslavem Sobotkou

Běla Hejná je novou „Nagyovou‘, tedy šéfkou Sobotkova kabinetu. Podle serveru Neovlivní.cz řeší Sobotkův program i personálie a vytváří jeho mocenské zázemí. Petr Šelepa pro změnu spravuje nejbližší Sobotkovu agendu – je vedoucím sekretariátu předsedy vlády.

Tomáš Prouza je státním tajemníkem pro evropské záležitosti Úřadu vlády. Sobotka mu dlouhodobě věří, již od dob společného působení na Ministerstvu financí, a svěřuje mu tak nejožehavější témata jako imigrace či sankce proti Rusku. 

Ideový vliv na Sobotku má podle serveru jeho šéfporadce Vladimír Špidla. Ten prý stojí do značné míry za Sobotkovým postojem k Evropské unii i k Rusku. 

Prostředníkem v komunikaci mezi Sobotkou a Andrejem Babišem je podle všeho právník, Sobotkův přítel a mocensko-zákulisní hráč Radek Pokorný. S vlivem v zákulisí Sobotkovi pomáhá prý i Martin Hoferek. Spojku s ANO tvoří i další dlouholetý Sobotkův přítel, Karel Březina. 

Zahraniční poradce premiéra a muž, který si podle svých slov libuje v tom, když je „za kulisami“. Řeč je o Františku Formánkovi, který je pro premiéra cenný informacemi a kontakty v zahraničí. 

Poradcem ve vztahu ke strategickému česko-čínskému trhu je Jaroslav Tvrdík. Dříve spolupracoval s Michalem Haškem (ČSSD), dnes spolupracuje s premiérem na budování vztahu mezi ČR a Čínou.

Velmi silného a loajálního spojence může Sobotka vnímat také v ministru vnitra Milanu Chovancovi. Po neúspěšném lánském puči se jako první přiznal a omluvil, Sobotka jej za odměnu prosadil do křesla statutárního místopředsedy.

Bez dobrého mluvčího by byl premiér ztracen. Ochotný a nekonfliktní Martin Ayrer mu pomáhá beze zbytku – vytváří pozitivní mediální odezvu.

Kompletní infografiku si prohlédněte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…