Zeman měl lepší projev než Obama, zaznělo z překvapivého místa. A Erik Best vysvětlil...

30.09.2015 13:06

Projev Miloše Zemana na VS OSN zaujal i Martina Schmarcze, někdejšího speechwritera Mirka Topolánka, dnes spolupracovníka Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), či novináře Erika Besta.

Zeman měl lepší projev než Obama, zaznělo z překvapivého místa. A Erik Best vysvětlil...
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Erik Best v pořadu Hydepark ČT

„Jsem hrdý na českého prezidenta, který měl v OSN zásadnější projev než Obama. I když to zase nebylo až tak těžké,“ uvedl Schmarcz na sociální síti. Na následnou reakci v diskuzi, která Zemanův projev zpochybňuje – „to jako že poradil Amíkům, jak používat drony a že by měli zabíjet vůdce teroristů? Jo, to je fakt naprosto zásadní přínos do diskuse o strategii a taktice, příště ho na stopro pozvou do West Pointu“ – reaguje Schmarcz opět pochvalně vůči hlavě státu.

„A slyšel jsi Obamu?“ ptá se diskutujícího. „To byl fakt Zeman o třídu výš. I když opakuji: Laťka nebyla vysoko,“ uvedl.

Srovnání Baracka Obamy s Milošem Zemanem se dopustil i novinář Erik Best. „Ve svém čtyřicetiminutovém projevu v OSN se Barack Obama dotkl nejméně 20 zásadních problémů, změnami klimatu počínaje a vymýcením extrémní chudoby konče. Miloš Zeman se během své desetiminutové řeči omezil na jediné téma a řekl, že příliš témat a priorit v krátké řeči znamená, že nemáte vlastně žádná. Jestli to bylo rýpnutí do Obamy, se asi nikdy nedozvíme, ale je zjevné, že jádro Zemanovy řeči bylo protiobamovské,“ zkonstatoval Best. Zároveň si povšiml i toho, že i když Zeman včera neřekl nic nového, nálada se mění. „Dokonce i jeho premiér Bohuslav Sobotka naznačil, že USA nedělají dost pro boj s ISIS a stabilizaci Blízkého východu,“ uvedl.

Celý text Erika Besta ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…