Zeman mi tu medaili ani neměl dávat. Už ho nepodpořím, odvděčil se prezidentovi režisér Filip Renč

05.09.2017 6:45

Režisér Filip Renč sice v minulosti natočil volební spot pro prezidenta Miloše Zemana, získal od něj i Medaili Za Zásluhy, nyní však v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedl, že současnou hlavu státu v prezidentské kampani nepodpoří.

Zeman mi tu medaili ani neměl dávat. Už ho nepodpořím, odvděčil se prezidentovi režisér Filip Renč
Foto: archiv Miloše Zemana
Popisek: Volební klip prezidenta Miloše Zemana

"K politickým věcem se nebudu teď, v těchto dnech a měsících vůbec vyjadřovat," poznamenal Renč, jenž v roce 2014 dostal vyznamenání od současného prezidenta. Jak však nyní podotkl, k ničemu jej to nezavazuje. 
 
"Vyznamenání dostanete a máte ho. Myslím si, že by se ani umělcům státní vyznamenání, tedy žijícím, neměla asi udělovat, že to jenom vzbuzuje úplně nesmyslnou nevoli a závist," distancoval se následně de facto od svého ocenění. Podle něj je totiž velice subjektivní, komu hlava státu vyznamenání dá. "Většinou to samozřejmě prezidenti dávají svým oblíbencům nebo blízkým spolupracovníkům, nebo umělcům, které mají rádi," dodal.

Původní text ZDE.

"Já si myslím, že jsem na to ocenění příliš mlád a mám přílš málo zásluh, abych si ho na sto procent zasloužil," poznamenal závěrem ke svému vyznamenání.
 
Když se jej pak moderátor Jiří Kubík zeptal, proč již nevyjádří podporu někomu z politiků, odvětil. "Stačilo to jednou. Snášet atak od různých médií je velice nepříjemný. Nemám to zapotřebí. Politiku budu řešit soukromě a ne nějakým způsobem na veřejnosti," řekl rázně Renč, jenž v letošním roce natočil mimo jiné i klipy pro již zaniklou dvojkoalici KDU-ČSL a STAN.
 
"Filip Renč z rozhovoru odcházel s pocitem, že si dobrovolně sedl na lavici obžalovaných. Já si naopak považuju toho, že dokázal v klidu odpovídat a vysvětlit, jak pracuje s emocemi ve volebních klipech, proč erotickou scénu Baarové a Gobbelse musely zahalit plameny z krbu, proč mu jeho podpora Zemanovi způsobila problémy a proč od něj vlastně neměl dostat vyznamenání. Pro mě bezesporu zajímavý vhled do uvažování úspěšného režiséra," poznamenal pak k rozhovoru na svém facebookovém profilu moderátor Jiří Kubík.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…