Zeman na Facebooku: Jádrem kampaně má být setkávání s občany

28.08.2013 12:50

Jádrem předvolební kampaně by mělo být setkávání politiků s občany, napsal na svůj profil na Facebooku prezident Miloš Zeman. Proto se rozhodl využít šedesátidenní lhůty na vyhlášení voleb.

Zeman na Facebooku: Jádrem kampaně má být setkávání s občany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Hlavně na kontaktní kampaň chce v krátkém předvolebním období vsadit Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ), jejímž je prezident čestným předsedou.

"Rozhodl jsem se plně využít šedesátidenní lhůty z důvodu, že podle mého názoru úspěšná volební kampaň má mít své jádro v takzvané kontaktní kampani, to znamená setkávání se voličů s kandidáty různých politických stran a zkracovat tuto dobu rozhodně nemíním," napsal Miloš Zeman na Facebooku.

"Rád bych touto cestou požádal občany této země, aby se ve volbách rozhodovali nejen dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale především na základě programu jednotlivých stran a nikoliv na základě populistických výkřiků, které budou den po volbách zapomenuty," dodal.

Zeman zahájí na začátku září vlastní cesty po regionech. Jako první navštíví Zlínský kraj, který je považován za jednu z bašt SPOZ. Prezident nedávno řekl, že se přímo do kampaně zemanovců nezapojí. Zdůraznil ale, že straně dá svůj hlas v předčasných volbách. Chce jí tak mimo jiné vrátit podporu, kterou se mu od SPOZ dostalo v prezidentské kampani. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…