Zeman na Merkelovou něco chystá...

23.08.2016 12:07

K bezpečnostním opatřením na Pražském hradě i k finančním požadavkům propuštěných rukojmích z Libanonu se na své tiskové konferenci vyjádřil mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.

Zeman na Merkelovou něco chystá...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a Jiří Ovčáček

„V úvodu se ještě vrátím k reorganizaci policie. Pan prezident vysoce ocenil, že ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a policejní prezident Tomáš Tuhý dodrželi slib, který mu dali při jednání s ním, a sice, že od 1. ledna 2017 bude obnovena finanční policie. Pan prezident si velice váží politiků, kteří dodržují dané slovo,“ uvedl Ovčáček.

Následně se vyjádřil také ke zpřísněným bezpečnostním opatřením na Pražském hradě. „Zdůrazňuji, že tato opatření byla zavedena s cílem ochránit návštěvníky Pražského hradu před teroristickými útoky,“ zmínil Ovčáček s tím, že nešlo o navýšení bezpečnostních opatření vůči prezidentovi. „Chtěl bych poděkovat domácím návštěvníkům i zahraničním turistům za pochopení pro tato bezpečnostní opatření. Ocenění zaslouží také policisté za trpělivou službu. Kdo si ocenění nezaslouží, jsou ti, kteří šíří mylné informace,“ dodal.

Ovčáček novináře také seznámil s dalším programem hlavy státu. Ten zítra jmenuje soudce a setká se s velvyslanci, kdy pronese podle jeho slov zásadní projev. O den později poté Zeman zamíří na Zemi živitelku do Českých Budějovic a následně se setká s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. „Pro paní kancléřku má pan prezident připraven originální dárek,“ sdělil. „Pro média je atraktivním tématem konference Dialog civilizací, které se pan prezident zúčastní na konci září,“ doplnil. 

Závěrem se Ovčáček vyjádřil k požadavkům propuštěných rukojmí z Libanonu. „Pan prezident se účastnil jednání o jejich propuštění, protože od únosců obdržel dopis. Považuje za nehoráznou drzost vyžadovat po státu finanční odškodnění. Zmínění by měli naopak zaplatit veškeré náklady, které státu vznikly,“ zmínil.

Na dotaz redaktorky poté Ovčáček sdělil i své vyjádření k happeningu Martina Konvičky na Staroměstském náměstí. „Stejně tak pronesení plynové pistole do areálu Pražského hradu je rovněž akcí, která může vyvolat poplach,“ uvedl Ovčáček. „Stejný počin je i čin hochů ze Ztohoven, kteří odvysílali v přímém přenosu České televize atomový výbuch. Pokud jde o pana Konvičku, tak už jsem mnohokrát říkal, že taková situace, jako byla loni 17. listopadu, se opakovat nebude,“ vyjádřil se k loňskému vystoupení Zemana a Konvičky na jednom pódiu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…