Zeman na americké ambasádě opět přiložil pod kotel: Hlupáci. Ten slogan Black Lives Matter je rasistický

30.06.2020 20:41

Prezident Miloš Zeman se na americké ambasádě při příležitosti oslav 244. výročí Dne nezávislosti USA vyjádřil k heslu Black Lives Matter – označil jej za „rasistické“. Zároveň se pustil do kritiky názorových vůdců spojených s protesty, informuje server iDNES.cz.

Zeman na americké ambasádě opět přiložil pod kotel: Hlupáci. Ten slogan Black Lives Matter je rasistický
Foto: Repro ČT
Popisek: Prezident Zeman ve sněmovně komentuje státní rozpočet

Podle Zemana společnost v Česku i Spojených státech v současnosti čelí útokům na nezávislost svých občanů. „Toto nebezpečí nemůžeme ignorovat, musíme mu čelit,“ řekl na oslavě.

Následně podotkl, že přišel jako nezávislý občan i jako přítel USA. „A z obou těchto rolí říkám, že slogan Black Lives Matter je rasistický, protože záleží na všech životech,“ prohlásil Zeman, který kritizoval současné nepokoje v ulicích.

Opřel se i do oppinion leaderů (názorových vůdců), kteří jsou aktivní v souvislosti s protesty. Takové lidi nazval „hlupáky“. Nepotřebuji nikoho, žádné Velké bratry, kteří mi budou říkat, jaké mají být hodnoty prezidenta či velvyslance. Potřebujeme svobodné myšlení a potřebujeme selský rozum,“ uzavřel prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…