Zeman na tiskové konferenci usadil redaktorku z MF Dnes. Podívejte se

16.05.2014 17:10

Prezident Miloš Zeman v pátek uzavřel svou návštěvu Plzeňského kraje. Během své cesty například kritizoval bývalého ministra životního prostředí Martina Bursíka za odmítání zásahů proti kůrovci v šumavském národním parku. Rokycany pochválil za nízkou nezaměstnanost. Na tiskové konferenci se pak obul do deníku MF Dnes.

Zeman na tiskové konferenci usadil redaktorku z MF Dnes. Podívejte se
Foto: Michal Drabík
Popisek: Prezident před budovou Bohemia Sektu

Rokycany prezident Zeman pochválil za nízkou nezaměstnanost. „Hodně se u nás fňuká a ze všeho se dělá katastrofa a problém. Třeba Nova má první zprávu vraždu, potom má znásilnění a pak dopravní nehodu, ale co je tu pozitivní, to se lidé nedozví," prohlásil Zeman.

Na tiskové konferenci se ho pak reportérka z deníku MF Dnes zeptala na Západočeskou univerzitu v Plzni.

MF Dnes je silný deník, ale není silný svými myšlenkami

„MF Dnes je poměrně silný deník. Ale není silný silou svých myšlenek, ale silou svého nákladu,“ reagoval Zeman a vyzval novinářku, aby znovu položila otázku, kterou přeslechl.

Zeman totiž při návštěvě Plzeňského kraje nešetřil kritikou právnické fakulty. „Při své kritice jsem vycházel ze dvou kritérií. Za prvé ze žebříčku hodnocení fakult. Například ekonomická fakulta je na šestnáctém místě z dvaceti. Žádná z hodnocených fakult se neumístila na prvním místě. Za druhé jsem vycházel z aféry na plzeňských právech. Nebyla dořešena a nebyli potrestáni viníci. Jedno zkažené jablíčko může nakazit celý koš. Tak jeden podvod pánů Kindla, Zachariáše může pokazit image těch, kteří studují poctivě,“ vysvětlil prezident.

Jihokorejská firma by se mohla podílet na dostavbě Temelína

Během své návštěvy mluvil Zeman také o podpoře investic. Prozradil, že jednal s jihokorejskou firmou Nexen, která vyrábí pneumatiky. Společnost prý počítá až s 40miliardovou investicí v průmyslové zóně Triangle na Žatecku. V Česku by prý mohly investovat i další firmy z Jižní Korey.

„Myslím si, že Jižní Korejci by mohli investovat, podle mých informací, nejen do této oblasti, ale že by se mohli přihlásit i do nového tendru na dostavbu Temelína. Alespoň někteří z nich o to projevili zájem," doplnil prezident. Už ve středu při debatě v Plzni zmínil, že je pro nový tendr na dostavbu Temelína se čtyřmi zájemci a naznačil, že jedním z nich by mohl být právě zájemce z Jižní Koreje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sága rodu Fialů pokračuje. Bobošíková našla, kde premiérovi přátelé berou ze státního

20:45 Sága rodu Fialů pokračuje. Bobošíková našla, kde premiérovi přátelé berou ze státního

Členové ODS propojení s premiérem Fialou hbitě podnikají v dotacích, ačkoliv ODS dotace odsuzuje. Je…