Zeman napsal první "tweet". Podívejte se

25.07.2013 12:57

Prezident Miloš Zeman se snaží jít s dobou! Ve čtvrtek dopoledne napsal svůj první tweet, tedy příspěvek na populární sociální síť Twitter. Ten je mezi politiky oblíbený - již nějakou dobu ho používá i expremiér Petr Nečas.

Zeman napsal první "tweet". Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Twitter, v překladu "cvrlikat", je sociální síť, která svému uživateli dovoluje napsat zprávu o maximální délce 140 znaků. Jde tedy o velice krátké zprávy, mnohdy "tweety" odkazují na zprávy jiných uživatelů. První takovouto krátkou zprávu napsal Zeman hodinu před polednem a nabádal čtenáře, aby navštívili jeho novou stránku: "Podívejte se na mé nové oficiální webové stránky zemanmilos.cz."

Uživatelé si také na profilu mohou vybrat pozadí svých stránek a nastavit profilovou fotku - prezident se rozhodl pro "uklidňující" modrou oblohu. Za profilovou fotografii si vybral již osvědčený snímek, který před časem prezentoval jako svůj oficiální. Hlavy států řady zemí sociální sítě využívají často, jiní oficiální profily nemají vůbec. Pozornost tomu nevěnoval ani bývalý prezident Václav Klaus. Ten měl denně aktualizované osobní webové stránky, které fungují stále.

O tom, že se prezident chystá využívat sociální sítě Facebook, Twitter a spouští i nové oficální webové stránky, ParlamentníListy.cz informovaly jako první.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…