Zeman nás vymaňuje z vlivu USA a EU, ale obrací nás k Rusku a Číně, smutní Pospíšil

28.03.2016 15:40

K návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a jeho přijetí českou hlavou státu Milošem Zeman se vyjádřili i předseda ODS Petr Fiala či europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil.

Zeman nás vymaňuje z vlivu USA a EU, ale obrací nás k Rusku a Číně, smutní Pospíšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Miloš Zeman donedávna kritizoval pravicové vlády, že jsou málo proevropské. ‚Napravil‘ to vyvěšením vlajky EU. Jaká vlajka tam bude viset teď?“ zeptal se na Twitteru Fiala.

Své řekl i Jiří Pospíšil. „Miloš Zeman prý vymaňuje ČR z vlivu Evropy a USA. Zároveň nás obrací k Číně a Rusku. Po 26 letech od revoluce smutné. A pro ČR nebezpečné,“ nechal se slyšet, čímž reagoval na slova českého prezidenta, která uvedl před několika dny v čínské televizi.

Zeman v rozhovoru mimo jiné uvedl, že Česká republika se zbavila vlivu Spojených států amerických a Evropské unie a je nezávislou zemí. „Byly velmi špatné vztahy mezi Čínou a bývalou vládou České republiky. Zdůrazňuji bývalou vládou České republiky. Protože tato vláda byla velmi submisivní pod tlakem Spojených států a Evropské unie,“ uvedl Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…