Zeman navrhl dalšího kandidáta do protitotalitního ústavu. Nejspíš bude zase veselo

21.07.2017 13:09

Prezident Miloš Zeman navrhl Senátu nového člena rady Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR), měl by se jím stát předseda Jazzové sekce a někdejší politický vězeň Karel Srp. Před časem Zeman neúspěšně navrhoval spisovatelku Lenku Procházkovou, tu však senátoři neschválili.

Zeman navrhl dalšího kandidáta do protitotalitního ústavu. Nejspíš bude zase veselo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a Karel Srp

„Prezident republiky Miloš Zeman navrhl v pátek dne 21. července 2017 Senátu Parlamentu České republiky k volbě nového člena Rady Ústavu pro studium totalitních režimů Karla Srpa,“ sdělil v pátek médiím hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident Zeman tak reaguje na poslední neúspěšnou nominaci, kdy členové horní komory českého parlamentu odmítli potvrdit za členku rady ÚSTR Lenku Procházkovou, spisovatelku a signatářku Charty 77.

Karla Srpa už Miloš Zeman jednou nominoval, nikoli však do Rady Ústavu pro studium totalitních režimů, ale do Etické komise, která rozhoduje o ocenění účastníků protikomunistického odboje. Jmenování Srpa tehdy odmítl kontrasignovat premiér Sobotka. Nominace vyvolala značný rozruch mezi prezidentovými odpůrci, kteří zpochybňovali Srpův morální kredit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…