Zeman navštíví Čínu. Pozval ho tam čínský prezident

28.08.2014 18:28

Čínský prezident Si Ťin-pching pozval českého prezidenta Miloše Zemana na návštěvu Číny v poslední dekádě října. Zeman pozvání přijal. Pozvání mu na dnešním setkání tlumočil vicepremiér Čang Kao-li. ČTK to sdělil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Politici spolu také mluvili o čínských investicích v Česku.

Zeman navštíví Čínu. Pozval ho tam čínský prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

„První vicepremiér Státní rady Čínské lidové republiky (ČLR) tlumočil panu prezidentovi pozvání na návštěvu ČLR od prezidenta ČLR, a to v poslední dekádě měsíce října," uvedl Ovčáček.

Dodal, že Zeman na jednání vyzval ke zvýšení objemu čínských investic v Česku. Čang Kao-li podle něj v této souvislosti zmínil oblast infrastruktury, zemědělství, zdravotnictví nebo cestovního ruchu. Dalšími tématy rozhovoru byla vedle investic mimo jiné přímá letecká linka mezi ČR a Čínou nebo kulturní výměna, doplnil Ovčáček. O možnosti účasti čínských firem na stavbě nového bloku Temelína se podle něj politici nebavili.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…