Zeman navštíví Litovel, Prostějov i hody v Cholině

06.03.2014 6:53

Prezident Miloš Zeman dnes pokračuje v návštěvě Olomouckého kraje. Půjde například do pobočky koncernu Siemens a firmy Papcel Litovel. Odpoledne se hlava státu setká s obyvateli Litovle a Prostějova. Prezidentův program zpestří vepřové hody v Cholině na Olomoucku.

Zeman navštíví Litovel, Prostějov i hody v Cholině
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na Horním náměstí v Olomouci

Zeman zahájil návštěvu Olomouckého kraje ve středu, kdy diskutoval s krajskými zastupiteli, studenty olomouckého gymnázia, navštívil baziliku na Svatém Kopečku a setkal se s obyvateli Olomouce.


Dnes bude Zemanův program zaměřen na návštěvu firem Siemens v Mohelnici a Papcel v Litovli. Zamíří také do rodné obce hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD) Choliny na Olomoucku, kde pro něj navzdory období půstu nachystali vepřové hody. Setkat se s ním budou moci tento den lidé také na náměstí v Prostějově a Litovli. Páteční program je zaměřen na Přerovsko.


Zeman měl přijet do kraje už loni v listopadu, kvůli poraněnému kolenu ale musel cestu odložit. Olomoucký kraj plánoval, že za organizaci třídenní návštěvy prezidenta zaplatí zhruba 300.000 až 400.000 korun, což jsou zhruba stejné náklady jako u jeho předchůdce. Podle hejtmana však budou náklady nižší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…