Zeman neměl žádné výhrady, prohlásil Babiš po schůzce s prezidentem

22.01.2014 13:49

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve středu šel na schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. Byl tak prvním z kandidátů na ministry, kteří se mají dostavit na Pražský hrad. Zeman prý k Babišovi neměl žádné výhrady. Přišla ale řeč na Martina Stropnického. Budoucí ministr financí po skončení schůzky naznačil některé své plány s resortem.

Zeman neměl žádné výhrady, prohlásil Babiš po schůzce s prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš se spolu s hnutím ANO bude chtít zaměřit na likviditu státu. „Vzít si ty peníze na účtech, kde možná leží zbytečně… My jsme jedni z mála, kteří financují státní hmotné rezervy. Chceme nastartovat pravidla, abychom do roku 2015 mohli skutečně vybírat DPH. Jsme jedni z nejhorších na výběr DPH,“ uvedl šéf ANO.

Zeman neměl žádné výhrady

Podle Babiše se také udělá revize resortu dopravy, který je nyní v „totálním rozvalu“. Teprve od roku 2016 prý bude možné znovu stavět dálnice.

Po skončení schůzky s prezidentem Babiš prohlásil, že Zeman vůči němu neměl žádné výhrady až na Martina Stropnického, který se má stát ministrem obrany. Prozradil, že prezidentovi přinesl koš Kosteleckých uzenin a že si spolu připili vínem.

"Řešili jsme finance a rezort obrany. Kromě pana Stropnického neměl problém," prozradil šéf hnutí ANO

Pan Kalousek notoricky lže. Má se zabránit tomu, aby se Babiš stal ministrem financí

Babiš se také znovu vyjádřil k probíhajícímu schvalování novely zákona o státní službě. „Všechno je to nesmysl. Zákon o státní službě nemá žádný vliv na lustrační zákon. Poprvé byl projednáván 12. ledna 2002. Pan Kalousek dvakrát hlasoval za to, aby ministr nepotřeboval lustrační osvědčení. Takže Kalousek notoricky lže. Má se zabránit tomu, aby se Babiš stal ministrem financí,“ myslí si Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…