Zeman nemění své metody, odsuzuje komentátor

02.08.2012 10:17

Očekávaný přestup senátora Vladimíra Drymla do SPOZ je dalším krokem ve hře rozehrané Milošem Zemanem vůči sociální demokracii, kterou chce oslabit. O tom je přesvědčen novinář Alexandr Mitrofanov.

Zeman nemění své metody, odsuzuje komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Ve svém komentáři pro deník Právo vyjadřuje svůj názor na praktiky prezidentského kandidáta Miloše Zemana. Podle Mitrofanova totiž Zeman nemění metody, kterými se snaží dosáhnout svých cílů. A tak jako v 90. letech využil ČSSD k tomu, aby se stal premiérem, tentokrát je obslužnou strukturou, která má Zemanovi zajistit naplnění jeho strategických cílů, jeho Strana práv občanů - Zemanovci.

"Dnes je to jako přes kopírák, jen namířeno nemá do Strakovy akademie, ale na Pražský hrad," je přesvědčen novinář.

Zeman nemá co nabídnout

SPOZ podle něj stojí a padá se Zemanem a svým členům nemá moc co nabídnout. Zemanovci nemohou obsadit místo ČSSD v levé části spektra. "To je nereálné za prvé vzhledem k neprůhlednosti a personální nevybavenosti SPOZ. Za druhé kvůli pochybnosti její inklinace k levici," popisuje Mitrofanov.

Třetím důvodem, proč SPOZ nemůže nahradit sociální demokracii, je podle něj to, že Zeman získal celkovou nevěrohodnost, když se jeho slova rozcházela s jeho skutky, což lze prý najít i v programu strany.

"Sázka na starou známou tvář v nové proceduře přímé volby prezidenta se Zemanovi zatím vyplácí. Pro naplnění plánu mu zbývá definitivně oslabit kandidáta ČSSD a skloubit takto získané hlasy s již avizovanou podporou modré pravice," uzavírá Mitrofanov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…