Zeman nepůjde do prezidentských kandidátských debat. Zde je možné vysvětlení

13.03.2017 20:33

Alexandr Mitrofanov v komentáři pro server Novinky.cz zhodnotil další prezidentskou kandidaturu Miloše Zemana. Nabídl vysvětlení, proč se Zeman nechystá přijít mezi ostatní prezidentské kandidáty a utkat se s nimi před televizními kamerami či na rozhlasových vlnách.

Zeman nepůjde do prezidentských kandidátských debat. Zde je možné vysvětlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman oznámil svou opětovnou prezidentskou kandidaturu

Prezident Miloš Zeman bude potřetí kandidovat na prezidenta republiky. Když kandidoval ještě v parlamentu, vybouchl a byl nucen uznat porážku. V první přímé volbě hlavy státu však triumfoval a svůj triumf by v roce 2018 rád zopakoval. Na tiskové konferenci, kde svou kandidaturu oznámil, prozradil mimo jiné, že se nezúčastní debat prezidentských kandidátů. Podle vlastních slov to Zeman nemá zapotřebí, protože voliči vidí, jakým je prezidentem, a je na nich, aby si řekli, že takového prezidenta chtějí mít i příštích pět let.

Podotkl navíc, že tím vlastně svým protikandidátům tak trochu ulehčuje život, protože v politických debatách je tradičně silný. Mitrofanov však v komentáři nabízí ještě jiné vysvětlení. Miloš Zeman nebude muset vstupovat do střetů s protikandidáty, kde by mohl čelit i nepříjemným dotazům, když namísto toho může vystupovat např. pro bulvární deník Blesk, kde se ostrých dotazů moc bát nemusí.

Celý článek najdete zde.

Kromě toho by prý voliči neměli zapomínat, že prezident bude mít svůj vlastní pořad, ve kterém ho bude zpovídat manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře. Otázkou je, zda dáma prezidentovi položí nějaký ostrý dotaz, když Miloš Zeman dává jejímu manželovi tak lukrativní práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…