Zeman nyní Mynáře kvůli kontroverznímu nákupu vily neodvolá. Pochybnosti ale musí vyvrátit

06.01.2015 13:45

Prezident Miloš Zeman nyní svého kancléře Vratislava Mynáře kvůli kontroverznímu nákupu nemovitosti v Praze neodvolá. Kancléř hlavy státu by měl pochybnosti o nákupu domu vyvrátit, řekl dnes na tiskové konferenci mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Mynář, který stále ještě nemá bezpečnostní prověrku, si před Vánoci pořídil vilu v pražských Strašnicích od právníka lobbisty Romana Janouška za 5,5 milionu korun, což je podle realitních makléřů cena dvakrát nižší, než je v místě u podobné nemovitosti obvyklé.

Zeman nyní Mynáře kvůli kontroverznímu nákupu vily neodvolá. Pochybnosti ale musí vyvrátit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

"Nyní je na panu kancléři, aby vyvrátil veškeré pochybnosti, a já věřím, že tak v nejbližších dnech učiní," nechal se na tiskové konferenci slyšet Zemanův mluvčí. Hlava státu je podle něj o celé záležitosti samozřejmě informována. Informace o tom, že by Zeman chystal Mynářovo odvolání, označil za spekulace.

Mynář podle Ovčáčka o změně svých poměrů informoval i Národní bezpečnostní úřad (NBÚ). U něj si již více než před rokem hradní kancléř zažádal o bezpečnostní prověrku. Stále ji ale nedostal. Podle některých odborníků by mu její získání mohl zkomplikovat právě i nedávný nákup nemovitosti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…