Zeman objasnil situaci… Kníže komentuje prezidentova slova pro Haló noviny

16.08.2013 16:30

Prezident Miloš Zeman objasnil situaci, ve skutečnosti mu jde jen o moc, píše předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Komentuje tak prezidentovo vyjádření pro Haló noviny o tom, že komunisté by měli podpořit případnou vládu ČSSD.

Zeman objasnil situaci… Kníže komentuje prezidentova slova pro Haló noviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg na inauguraci Miloše Zemana

„Jsem panu prezidentovi velice vděčný, že objasnil situaci. Pokud byly do této chvíle jakékoli pochyby o tom, že se náš spor vede o zásadní věci, tak nám nyní prezident Zeman vyjasnil, o co se skutečně jedná,“ píše ve svém tiskovém prohlášení Karel Schwarzenberg.

Prezident Miloš Zeman totiž poskytl deníku rozhovor, kde odpovídal, zda podle něj komunisté budou v příští vládě. "Domnívám se, že KSČM by měla projít jakousi čtyřletou mezifází, v níž by tolerovala menšinovou vládu sociální demokracie," uvedl.

Především tato slova předseda TOP 09 hodnotí. „Jak jsme opakovaně upozorňovali, jemu jde vždy především o vlastní moc. Z hlediska zachování své moci je pochopitelné, že si přeje, aby TOP 09 nebyla po volbách žádným partnerem ve vládě – i kdyby sebevíce uspěla, avšak KSČM aby se přímo či nepřímo na příští vládě podílela,“ píše Schwarzenberg.

„Pozoruhodné také je, že vzkazy sociální demokracii prezident posílá přes komunisty. Těžko lze tuto velkou demokratickou stranu více ponížit,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…