Zeman ocenil ParlamentníListy.cz, řádí u Jana Čulíka

31.10.2017 21:38

Daniel Veselý se na Britských listech šéfredaktora Jana Čulíka rozohnil nad tím, že prezident Miloš Zeman vyznamenal mimo jiné také občany, kteří se vyjadřují i pro server ParlamentníListy.cz. Prezident tak prý nepřímo vyznamenal i server ParlamentníListy.cz, což je podle Veselého nepřijatelné.

Zeman ocenil ParlamentníListy.cz, řádí u Jana Čulíka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Danielovi Veselému se ani trochu nelíbí, že prezident Miloš Zeman 28. října vyznamenal mimo jiné také spisovatele Vlastimila Vondrušku a mediálního analytika Petra Žantovského. Oba se vyjadřují také pro server ParlamentníListy.cz. Veselý ParlamentníListy.cz představuje po svém.

„Není žádným velkým tajemstvím, že český prezident tváří v tvář uštěpačnému mediálnímu mainstreamu chápe ParlamentníListy.cz jako svou tribunu. Zeman pravidelně poskytuje rozhovory redaktoru Radimovi Panenkovi (ten se v řadách obskurní Národní strany nechvalně proslavil protiromskými výroky), v nichž zlomyslně glosuje aktivity svých politických odpůrců, koriguje údajný masmediální hlas a obecně vzato sdílí rasistický názorový pelmel redakce ParlamentníchListů.cz. Samotná skutečnost, že nejvyšší ústavní činitel České republiky legitimizuje xenofobní bulvár a dodává mu punc věrohodnosti, je dost skandální. Žel, čeští komentátoři tento fakt při své nekonečné honbě za zemanovskými přehmaty a vulgarismy nedbale přehlížejí,“ napsal Veselý.

Celý článek naleznete zde.

Žantovský prý zveličuje hrozbu, kterou z jeho pohledu představují uprchlíci, a nesprávně lidem tvrdí, že muslimové v Evropě chtějí posílit svá práva i bez ohledu na to, co si o tom myslí většinová společnost. Tohle podle Veselého není pravda. V Evropě už dnes žijí miliony muslimů a žijí poklidně, v drtivě většině v konsenzu s většinovou společností. Žantovský tedy podle Veselého šíří nesmysly, a to nejen o uprchlících, ale také třeba o proruském vidění světa.

Podobně prý českou veřejnost mystifikuje spisovatel Vlastimil Vondruška, když hovoří o zrůdách, od kterých se učí Brusel, a když se dovolává vlastenectví specifického formátu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …