Zeman odlétá na pětidenní státní návštěvu Ruska

20.11.2017 6:02

Prezident Miloš Zeman dnes odpoledne odlétá na oficiální státní návštěvu Ruska, jednu z posledních zahraničních cest před lednovými prezidentskými volbami. Návštěva patří k největším diplomatickým akcím v době Zemanova mandátu, do Ruska z Prahy zamíří tři zvláštní letadla, píše ČTK.

Zeman odlétá na pětidenní státní návštěvu Ruska
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman představil celkových 113038 podpisů pod petičními archy pro svou prezidentskou kandidaturu

V jihoruském Soči se prezident v úterý setká s ruským vůdcem Vladimirem Putinem, k vrcholům návštěvy budou patřit i dva podnikatelské semináře v Moskvě a v Jekatěrinburgu, na kterých budou s ruským partnery jednat zástupci 150 českých firem. Jde o nejpočetnější zahraniční podnikatelskou misi v dějinách České republiky.

V Moskvě českého prezidenta čeká schůzka s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem, na programu má zahájení výstavy pokladů Pražského hradu, ruským veteránům druhé světové války udělí česká vyznamenání.

Bohatý program čeká Zemana i v uralském Jekatěrinburgu, kde převezme čestný doktorát místní univerzity, uctí památku československých legionářů a prohlédne si montážní halu v továrně na kompletaci českých letounů L-410.

Do Soči Zeman v prezidentském speciálu přiletí dnes večer, oficiální část návštěvy začne v úterý v Putinově rezidenci Bočarov ručej.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…