Zeman odpověděl čtenářům. O smrti vojáků, Forejtovi i stranách jednoho použití

14.07.2014 19:17

Čtenáři ParlamentníchListů.cz položili několik dotazů prezidentu Miloši Zemanovi. Ten na několik z nich v pondělí odpověděl. Hodnotil například nového slovenského prezidenta Andreje Kisku a vyjádřil se ke smrti českých vojáků v Afghánistánu. Prozradil také, zda odloží svou hůl.

Zeman odpověděl čtenářům. O smrti vojáků, Forejtovi i stranách jednoho použití
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

První dotaz se zaměřil na slovenského prezidenta a spolupráci zemí Visegrádské čtyřky. „Setkání s novým slovenským prezidentem Andrejem Kiskou bylo velmi přátelské. Jsem rád, že jsem se mohl s panem Kiskou seznámit a vyslechnout jeho názory,“ prohlásil Zeman na svém profilu a dodal, že podporuje spolupráci zemí V4 v armádní oblasti.

Našich vojáků bychom si měli vážit všichni

Další čtenář se pak zeptal na reakci prezidenta na smrt českých vojáků v Afghánistánu a zda by Česko nemělo přehodnotit své působení v této zemi. „Zprávu o úmrtí českých vojáků v Afghánistánu jsem vyslechl s hlubokým dojetím. Naši vojáci v Afghánistánu mají moji plnou podporu v jejich boji proti mezinárodnímu terorismu. Měli bychom si jich vážit všichni,“ myslí si Zeman.

Poté hlava státu komentovala údajný odchod Jindřicha Forejta z Pražského hradu. Zeman si ředitele protokolu váží jako velmi schopného pracovníka. Prý sice podal rezignaci, ale po přátelském rozhovoru se Zemanem ji stáhl.

Zrušení pětiprocentní hranice by znamenalo vznik stran na jedno použití

Nejvyšší správní soud na konci června vyhověl stížnosti Strany zelených a České pirátské strany a navrhl zrušení pětiprocentní hranice pro vstup do europarlamentu. To ale Zeman příliš nepodporuje. „Zrušení zmíněné hranice by v důsledku znamenalo, že před každými volbami by se vyrojila řada politických stran na jedno použití, kterým by v některých případech šlo jen o to, získat příslušný finanční příspěvek plynoucí z výsledku ve volbách,“ obává se prezident.

Tři opěrné body jsou více než dva. Hůl možná budu nosit hodně dlouho

Jeden ze čtenářů se také zeptal, jak dlouho bude ještě Zeman nosit opěrnou hůl při chůzi. Podle prezidenta se už jedná spíš o módní doplněk. „Na druhou stranu uznávám, že tři opěrné body jsou více než dva, a proto nevylučuji, že ji budu nosit ještě hodně dlouho,“ naznačil Zeman.

Všechny odpovědi prezidenta Miloše Zemana naleznete na jeho profilu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…