Zeman oslaví 17. listopad doma. Zavzpomíná. Vzácnější než halasné burácení, kterého budeme svědky, řekl Ovčáček

12.11.2019 12:01

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček vystoupil na tiskové konferenci a popsal, jak prezident Miloš Zeman oslaví třicáté výročí sametové revoluce.

Zeman oslaví 17. listopad doma. Zavzpomíná. Vzácnější než halasné burácení, kterého budeme svědky, řekl Ovčáček
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman odjede podle Jiřího Ovčáčka na Slovensko, kde 16. listopadu otevře Český dům. Mluvčí připomněl, že Slovenský dům v Praze byl otevřen v roce 2014 a za pár dní bude otevřen Český dům na Slovensku.

Anketa

Je pro vás Václav Havel hrdina?

8%
92%
hlasovalo: 44723 lidí

„Projekt Českého domu patřil od počátku mezi priority pana prezidenta. Česká republika se stane jedinou zemí, která bude mít takto koncipovaný objekt, což odráží nadstandardní vztahy obou zemí. Český dům bude místem k setkávání, kde bude možno posedět a seznámit se s novinkami od sousedů,“ uvedl mluvčí.

Na dotaz ČTK Ovčáček prozradil, jak Zeman zavzpomíná na to, co se dělo v listopadu 1989 v Praze. Již poněkolikáté konstatoval, že jeho nadřízený byl přímým účastníkem tehdejších událostí, promluvil na Letné a zúčastnil se i dalších besed s občany, takže letos jen tiše zavzpomíná na ty velké okamžiky, které tehdy zažil.   

„Je to mnohem vzácnější než vzletná slova, velké projevy a halasné burácení, kterého budeme svědky,“ uzavřel své vystoupení Ovčáček. 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…