Zeman poděkoval veteránům, kteří ho podpořili proti Schwarzenbergovi

09.04.2013 20:05

Prezident Miloš Zeman se na Pražském hradě setkal se zástupci Vlasteneckého fóra, do kterého patří například veteráni druhé světové války nebo Rada seniorů ČR. Poděkoval jim za podporu v přímé volbě prezidenta.

Zeman poděkoval veteránům, kteří ho podpořili proti Schwarzenbergovi
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman u pamatniku M.R. Stefanika

„Na začátku setkání poděkoval prezident republiky Vlasteneckému fóru za odvahu, kterou projevilo před druhým kolem prezidentských voleb. Kromě jiného také zdůraznil, že české zájmy, které toto fórum hájí, nelze zúžit jen na prezidentskou kampaň, ale že jde o natolik závažné otázky, že je třeba se jimi zabývat soustavně,“ uvedla pro Novinky.cz mluvčí Hana Burianová.

Zástupci Vlasteneckého fóra totiž v lednu vystoupili na podporu Miloše Zemana a zkritizovali jeho rivala Karla Schwarzenberga. Často si na ministra zahraničí stěžovali i v rozhovorech pro ParlamentníListy.cz.

Miloš Zeman se tak v úterý setkal s některými jejich zástupci a poděkoval jim za podporu. Zároveň vyslovil přání, aby se stali jeho neformálními poradci "v otázce obhajoby českých národních zájmů".

Podle Burianové se řešila i životní situace důchodců – Rada seniorů ČR je totiž tak členem Vlasteneckého fóra. „Dle prezidenta republiky je možné životní úroveň důchodců zvyšovat, stejně tak i minimální mzdu občanů ČR, a přitom snižovat státní dluh,“ tlumočila serveru mluvčí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…