Zeman podpořil Roberta Fica. A přitom ho nebývale vychválil

19.03.2014 12:31

Prezident Miloš Zeman se dnes nečekaně odvážně vyslovil na podporu slovenského premiéra Roberta Fica v jeho kandidatuře na prezidenta republiky. Pro Zemana je prý ctí takového politika podpořit, protože Fico podle něj dokáže držet slovo a při správě země je tak úspěšný, že se k němu čeští politici jezdí učit.

Zeman podpořil Roberta Fica. A přitom ho nebývale vychválil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Chtěl bych vyjádřit svoji solidaritu a podporu Robertu Ficovi v prezidentských volbách na Slovensku,“ uvedl prezident Zeman. Zdůraznil, že se nejedná o vměšování do vnitřních záležitostí cizí země a ani se nechce vymezit proti Ficovu protikandidátovi Andreji Kiskovi, kterého prý ani nezná.

Důvodem je prý pouze jeho kladný vztah k Ficovi. „Znám ho dvacet let a má jednu pozoruhodnou výhodu. Nikdy neporušil dané slovo a uzavřenou dohodu,“ uvedl prezident. To v politickém světě rozhodně není běžné a proto si jej prý Zeman neobyčejně váží a pokládá za čest, že jej může podpořit.

Fico je také podle Zemana velmi úspěšný premiér. A to dokonce tak, že si za ním na Slovensko čeští politici jezdí pro rady.

Konkrétně mezi těmito učenlivými českými politiky zmínil ministra financí a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. „Pro rady si na Slovensko jezdí třeba Andrej Babiš a já jej za to chválím,“ uvedl prezident.

Zeman dále zdůraznil, že tuto podporu si od něj Fico neobjednal, ani o ní žádným způsobem neprosil. Nabídl mu ji prý sám, když spolu v pondělí telefonicky hovořili. Zeman rovněž zmínil drsnou předvolební kampaň, která ale podle něj není nijak neobvyklá. „Ve Spojených státech a nejen tam je drsná forma kampaně obvyklá,“ řekl prezident.

Zeman prý chápe, že pro určitou skupinu lidí může být lákavý Ficův protikandidát Andrej Kiska, protože by chtěli být jako on. „Některé voliče přitahují miliardáři,“ zkonstatoval Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…