Zeman pokáral zlínské lidovce za neúčast na setkání

06.09.2013 15:35

Neúčast lidoveckých krajských zastupitelů na úvodním setkání s prezidentem ve Zlíně kritizoval v pátek Miloš Zeman při ukončení své třídenní návštěvy Zlínského kraje. Strana, která má v programu elementární slušnost, by tak podle něj činit neměla, řekl prezident Zeman na tiskové konferenci v Uherském Hradišti. Osm z desíti lidoveckých zastupitelů se odmítlo ve středu se Zemanem setkat proto, že jeho cestu považují za politickou a předvolební.

Zeman pokáral zlínské lidovce za neúčast na setkání
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miloš Zeman v Kroměříži

Zeman při setkáních s obyvateli kraje či v podnicích opakoval, že nepropaguje žádnou politickou stranu, nevyslovil jméno žádné z nich. Zároveň však připomínal, že je obecně známo, jaká strana dostane jeho hlas. Zemana také provázela skupina členů Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ), jejímž je čestným předsedou.

Hlava státu si během návštěvy Zlínska rýpla i do Kalouska a Schwarzenberga

Se Zemanem jezdil jeho kancléř Vratislav Mynář, volební lídr SPOZ ve Zlínském kraji, či náměstek zlínského hejtmana a krajský místopředseda SPOZ Lubomír Nečas. Zeman se také v době návštěvy kraje kriticky vyjádřil na adresu bývalých ministrů z vedení TOP 09 Miroslava Kalouska či Karla Schwarzenberga.

Prezident navštívil i Slušovice kvůli svému blízkému příteli Františku Čubovi, jenž je krajským radním za SPOZ, či Valašské Klobouky, kde je starostou krajský místopředseda SPOZ Dalibor Maniš.

Oponenti s transparenty jsou pojízdným cirkusem

Zeman se v pátek vyjádřil k oponentům, kteří se s transparenty objevili na několika náměstích. Poměr sympatizantů a oponentů byl podle Zemana 50:1. Lidé s transparenty, kteří se poprvé objevili na zlínském, následně vsetínském a kroměřížském náměstí, nazval prezident pojízdným cirkusem. Řekl, že je bral s nadhledem, k cestám po regionech účast odpůrců na různých akcích podle něj patří.

Zeman se v kraji setkal s představiteli několika měst, studenty, navštívil tři firmy, vsetínskou nemocnici i Svatý Hostýn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…