Zeman pokračuje ve výprasku Sobotkovi: Akt zoufalství! Stranu převzal na 25 procentech a dovedl ji na dvanáct

04.05.2017 20:51

Premiér Sobotka avizoval, že se možná pokusí odvolat ministra financí Andreje Babiše, ale nakonec předestřel plán podat demisi. To, že je napětí mezi Andreje Babišem a Bohuslavem Sobotkou, není vůbec nic nového. To napětí se pouze stupňuje s tím, jak se blíží volby. Sobotka mohl navrhnout odvolání Andreje Babiše, místo toho chce podat demisi. Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem v TV Barrandov to označil za akt zoufalství.

Zeman pokračuje ve výprasku Sobotkovi: Akt zoufalství! Stranu převzal na 25 procentech a dovedl ji na dvanáct
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

„Já, pane Soukupe, a jste první, komu to říkám, tuto demisi pokládám za akt zoufalství. A víte proč? Převezmete stranu, která je na 25 procentech voličské přízně. Pak ji dovedete na 20 procent, pak na 15 a pak už jen na 12. Tak co máte dělat. To je akt zoufalství. Předseda strany hledá nepřátele všude jinde než jen ve své straně a především ve své hlavě. On místo toho utíká, než by bojoval a ty volby buď vyhrál, nebo prohrál,“ pustil se v odpovědi řediteli TV Barrandov Jaromíru Soukupovi do Sobotky Zeman.

Normální premiér by si podle prezidenta řekl, že neexistuje důvod k vyvolávání umělé politické krize jen proto, že se dva představitelé politických stran doslova nenávidí. „Co mně je po tom, kdo s kým se v české politice nenávidí,“ kroutil dál hlavou host pořadu. Prezidentovi jde prý jen a pouze o to, aby tato země měla stabilní vládu. „A jak má volič ČSSD tuto stranu podporovat, když její vlastní předseda a premiér skládá zbraně a nebojuje,“ pokračoval Zeman.

„Teď Sobotka ohlásil demisi, kterou ale nakonec nepřinesl. Já vůbec nevím proč, jestli se mu zalíbilo být ještě pár dní bez demise, tak prosím. Já jsem tolerantní, ale nechápu, proč on musí kličkovat jako malý kluk,“ pouštěl se do Sobotky dál Zeman.

„Bude to demise předsedy vlády, a nikoli demise celé vlády, protože ta o tom podle mého nevěděla, neřkuli, aby o tom vůbec jednala,“ prohlásil před kamerami Soukup.

Zeman doplnil, že by současná vláda měla dovládnout toho půl roku do řádných voleb. Na tuto dobu podle prezidenta nemá smysl jmenovat novou vládu. Z tohoto důvodu já zastávám názor, že by tu měla být stabilní vláda, a to já jsem řekl komukoli, s kým jsem jednal, protože půl roku před volbami nemá smysl dělat politické kotrmelce,“ uvedl Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…