Zeman požádal Gaucka o podporu pro svůj kanál. Předal mu dopis

07.05.2014 21:13

Při státní návštěvě německého prezidenta Joachima Gaucka v České republice došlo také na otázku projektu vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe, který dlouhodobě prosazuje prezident Miloš Zeman. Podle tiskového mluvčího hlavy státu předal Zeman Gauckovi podpůrné stanovisko čtyř desítek českých vědců.

Zeman požádal Gaucka o podporu pro svůj kanál. Předal mu dopis
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman v Hradci Králové

„Při rozloučení ve Škoda Auto Mladá Boleslav předal pan prezident svému německému protějšku Joachimu Gauckovi stanovisko čtyřiceti tří českých vědců podporujících projekt kanálu Dunaj-Odra-Labe,“ uvedl mluvčí Jiří Ovčáček pro ParlamentníListy.cz s tím, že dokument prezident Gauck obdržel v německém překladu.

Miloš Zeman patří mezi nejvýraznější podporovatele zbudování tohoto vodního koridoru a dlouhodobě mluví o řadě kladů, které by přinesla výstavba i následné fungování kanálu. Projekt by zaměstnal 60 tisíc lidí.

Podporu kanálu Dunaj-Odra-Labe kromě některých tuzemských politiků vyslovil i polský prezident Bronislaw Komorowski nebo rakouský prezident Heinz Fischer.

Předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš navíc ParlamentnímListům.cz sdělil, že kritické stanovisko, které ke kanálu zveřejnila Komise pro životní prostředí a jehož se dovolávali prezidentovi oponenti, není stanoviskem celé Akademie věd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…