Zeman při charitě: Dáváme morální facku těm, kdo mají nezaslouženě vysoké platy

11.04.2014 21:00

Nadační fond Miloše Zemana uspořádal v pátek večer na Pražském hradě charitativní aukci, jejímž cílem bylo vybrat další peníze do fondu, který by měl, byť symbolicky, splácet státní dluh. Během aukce se vybralo přes 2 miliony korun. Prezident Zeman si během projevu rýpl do „nejchudšího z Čechů“, ministra financí Babiše, kterého nepřímo vyzval, aby do fondu také přispěl.

Zeman při charitě: Dáváme morální facku těm, kdo mají nezaslouženě vysoké platy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Nakoupíme v listinné, nikoli elektronické, podobě státní dluhopisy, které ovšem státu nevrátíme, ale které znehodnotíme, rozřežeme a dáme je na Pražském hradě jenom jedné jediné osobě - nejchudšímu z Čechů - ministru financí. A při té příležitosti se těším na svůj projev, jehož leitmotivem bude: A pane ministře, kolik dáte vy?“ rýpl prezident republiky do Andreje Babiše, který je označován za druhého nejbohatšího Čecha.

Finanční dary do nadačního fondu podle slov prezidenta republiky zcela jistě posílají lidé, kteří v naší zemi poctivě vydělávají, poctivě platí daně a nedopouští se ani daňových ani úvěrových podvodů.

Morální facka

„U těchto lidí včetně mě se zrodila touha dát někomu facku. A protože hlava státu si nemůže dovolit fyzické napadení, nechť je to alespoň facka morální. My všichni, jak tu sedíme, dáváme morální facku těm, kdo pobírají nezaslouženě vysoké platy a přitom hodnota jejich práce pro společnost není bohužel pouze nulová, ale dokonce záporná. Já věřím, že průběh dnešního večera nám umožní, abychom tu facku dali s rozmachem,“ konstatoval prezident Miloš Zeman.

Charitativní aukce, která proběhla v pátek večer ve Španělském sále na Pražském hradě, se zúčastnilo zhruba 430 hostů. Každý z hostů si však musel možnost účasti zaplatit, vstupenky se prodávaly v ceně 1 500 korun a výtěžek z nich byl částečně věnován na úhradu nákladů hradní akce a na prezidentský fond.

Během aukčního večera se dražily dřevěné dubové kraslice a celkový výtěžek z charitativní aukce činil 2 237 000 Kč. Dřevěné vysoustružené vejce s podpisem prezidenta Miloše Zemana bylo vydraženo za tři čtvrtě milionu korun.

Prezidentskou akci na Hradě moderoval herec Marek Vašut. Mezi hosty byl například expremiér a jeden z členů správní rady Nadačního fondu Jiří Rusnok, bývalý premiér a exministr financí Jan Fischer, zpěvák Daniel Hůlka nebo modelka Andrea Verešová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…