Zeman přijel do Pardubic. A toto se stalo...

12.01.2015 11:20

Prezident Miloš Zeman zahájil třídenní návštěvu Pardubického kraje. Hned při příjezdu ke krajskému úřadu ho přivítaly desítky místních občanů. Vedle toho na prezidenta i několik jednotlivců vytáhlo červené karty a začalo pískat na píšťalku.

Zeman přijel do Pardubic. A toto se stalo...
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman v Pardubicích

Přijezd hlavy státu před krajským úřadem v Pardubicích očekávaly desítky místních lidí. Jen pár z nich už před příjezdem skrývalo pod bundou červené karty, které pohotově poté, co Miloš Zeman vystoupil z auta, vytáhli. Jeden z nich pak začal pískat na píšťalku.

Prezident Zeman si z toho ale nic nedělal a shromážděným lidem s úsměvem mával. V reakci na pár protestujících s červenou kartou začal jeden muž hlasitě křičet hesla typu "podporujeme vás, pane prezidente!".

Miloš Zeman má po krátkém setkání s hejtmanem Martinem Netolickým (ČSSD) na programu vystoupení a debatu s krajskými zastupiteli. Odpoledne se přemístí do nedaleké Přelouče, kde například absolvuje již tradiční debatu s občany města.

Hlavním důvodem protestu jsou prý morální vlastnosti prezidenta

Podle organizátora protestu, pardubického politika Jana Němce (TOP 09), se prezident vyhýbá setkání s lidmi v Pardubicích a "schovává" se v sokolovnách v menších městech. Počet lidí považuje za odpovídající dopoledni všedního dne. "Hlavním důvodem (protestu) jsou morální vlastnosti pana prezidenta, které jsou v příkrém rozporu s morálními vlastnostmi prezidentů, kterých si vážím. Jeho primárním cílem je pouze on, to jsme viděli v novoročním projevu a u všech jeho aktivit. Jde o to, aby byl středem zájmu," řekl Němec.

Ten před časem zorganizoval petici za odstoupení Zemana z funkce, kterou zatím podepsalo téměř 105.000 lidí. V sobotu také založil s dalšími lidmi spolek Podhradí, který bude mapovat a shromažďovat různé aktivity proti Zemanovi.

Prezident se během svého pobytu v kraji sejde s vedením několika měst Pardubicka, Chrudimska a Orlickoústecka a prohlédne si tři výrobní firmy. Na programu má i setkání s vojáky 43. výsadkového praporu v Chrudimi a veterány a s občany Přelouče, Hlinska, Chrudimi a Chocně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…