Zeman přijme Sobotku ve čtvrtek odpoledne k dalšímu jednání

04.12.2013 13:06

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka navštíví prezidenta Miloše Zemana ve čtvrtek v 16:00 hodin, aby ho informoval o stavu vyjednávání o sestavení nového kabinetu. Prezident ho poprvé od voleb přijme na Pražském hradě, kam se v úterý přesunul ze středočeských Lán. Podle serveru iDnes.cz bude chtít Sobotka Zemanovi sdělit jména kandidátů do vlády ještě předtím, než ho prezident jmenuje premiérem.

Zeman přijme Sobotku ve čtvrtek odpoledne k dalšímu jednání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda ČSSD a pravděpodobný příští předseda vlády se s hlavou státu dohodl na pravidelných čtvrtečních schůzkách. Na společných setkáních Zemana informuje o průběhu povolebních vyjednávání s ANO a KDU-ČSL. Sobotka v úterý představil budoucím koaličním partnerům návrh na rozdělení křesel ve vládě. Zainteresované strany se na něm ale zatím neshodly, jednání tak budou pokračovat.

Podle Sobotky by příští týden mohla být hotova koaliční smlouva, kterou posléze budou schvalovat všechny tři strany. Větší část společné dohody plánují sociální demokraté, lidovci a členové hnutí ANO projednávat na sobotním jednání. Víkendové schůzky se nezúčastní předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, který bude tou dobou na pracovní cestě do USA.

Předseda ČSSD by měl rád sestavenou vládu do konce roku. Ještě předtím, než ho prezident jmenuje ministerským předsedou, chce mu podle iDnes.cz říct, s jakými jmény počítá na jednotlivá ministerstva. Podle informací serveru pocházejícími z ČSSD počítá Sobotkův návrh s poměrem křesel 8:7:2.

Do konce roku chce mít Sobotka hotový i rozpočet na rok 2014. Chtěl by tím demonstrovat schopnost koalice dohodnout se na klíčovém tématu a vyhnout se déletrvajícímu rozpočtovému provizoriu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…