Zeman přivítal prvňáčky na Kladensku. Dostal žákovskou knížku a v ní tyto známky

01.09.2016 9:48

Prezident Miloš Zeman dnes ráno zahájil školní rok v základní škole ve Stochově na Kladensku. Prvňákům rozdal památníčky s jeho podpisem a popřál jim hodně přátel. Zahájení školního roku přihlíželo několik stovek lidí, kromě rodičů se přišli podívat i obyvatelé Stochova. Na oplátku dostal Zeman prezidentskou žákovskou knížku a v ní samé dobré známky. Vůbec nejlepší prý je, že hlavě státu důvěřuje 78 procent občanů.

Zeman přivítal prvňáčky na Kladensku. Dostal žákovskou knížku a v ní tyto známky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman při rozhovoru pro Blesk ze zámku v Lánech

Začal nový měsíc. Ne jen tak ledajaký měsíc. Je 1. září, takže stovky tisíc žáků a studentů znovu usedly do školních lavic. Někteří se již tradičně nejvíc těší na přestávky a netrpělivě počítají dny do prvních prázdnin. Přes sto tisíc dětí však dnes ráno cítilo při snídani zvláštní nervozitu. Na cestu do školy se měly vydat vůbec poprvé. Vzpomínáte si ještě na den, kdy jste měli projít kolem pana školníka a jako prvňáčci usednout do lavic?

Prvňáčky ve Stochově na Kladensku místo pana školníka uvítal speciální host – prezident Miloš Zeman. Hlava státu popřála prvňáčkům hodně štěstí v nové životní roli, hodně kamarádů a předal jim dárky. Děti dostaly památníky s vlastnoručním podpisem Miloš Zemana, píše ČTK.

Od ředitele základní školy Milana Hampla dostal prezident žákovskou knížku se slovním hodnocením. „Matematika: výborně počítá, český jazyk: vynikající slovní zásoba, občanská výchova: zvládá s přehledem,“ zaznělo mimo jiné v hodnocení, které ředitel před školou přečetl. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček uveřejnil fotografie z vítání prvňáčků na sociální síti Facebook. Pochlubil se i již zmíněnou žákovskou knížkou, ve které se píše, že „prezidentovi fandí 78 % občanů“, což prý svědčí o jeho dobrém chování. Podle této žákovské knížky se prezident také výborně vyzná v historii. 

Ve Stochově byl Zeman jako prezident už potřetí. Loni, když na stochovské nádraží přijela replika vlaku československých legionářů, letos v červnu se vítal na stochovském nádraží s tehdejším rakouským prezidentem Heinzem Fischerem. Ze Stochova se pak společně přesunuli do blízkých Lán.

Prezident dnes dětem řekl, že doufá, že budou brzy číst. Jeden z prvňáků se ho při přebírání památníku zeptal, zda byl letos na rybníku, a daroval prezidentovi lentilky. Zeman odpověděl, že byl na rybníku dvakrát.

Před rokem prezident zahajoval školní rok v Základní škole Curieových v Praze. I zde s dětmi mluvil o knihách a zmínil, že kniha je nejlepší přítel.

Dnes nastupuje poprvé do školy přibližně 115 500 prvňáků, je to zhruba o 1200 méně než v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…