Zeman pro PL vyzval Schwarzenberga, ať ubytuje uprchlíky na Orlíku: Jeho zámek má dostatek pokojů

05.11.2015 14:07

Šéf TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg se koncem října na kongresu Evropské lidové strany v Madridu setkal s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a blahopřál jí k odvaze. Prezident Zeman mu přes ParlamentníListy.cz vzkázal, ať uprchlíky ubytuje na svém zámku. A prozradil také, co by Merkelové řekl on sám.

Zeman pro PL vyzval Schwarzenberga, ať ubytuje uprchlíky na Orlíku: Jeho zámek má dostatek pokojů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Živé vysílání z divadla Hybernia v Praze přineslo finální utkání Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga v boji o Hrad

Německo před nedlouhým časem ústy své spolkové kancléřky Angely Merkelové otevřelo brány syrským uprchlíkům. To spustilo ještě silnější proud migrantů do Evropy, z nichž mnozí se údajně za Syřany jen vydávali.

Přestože v samotném Německu stále více sílí nálady proti postupu kancléřky Merkelové, český exministr zahraničí jí za vstřícnou politiku k migrantům gratuloval. TOP 09 na svém facebookovém profilu zveřejnila fotografii, na které Karel Schwarzenberg během kongresu Evropské lidové strany v Madridu hovoří právě s Merkelovou.

„O čem se baví Karel Schwarzenberg a Angela Merkelová? ‚Paní kancléřce jsem blahopřál k její odvaze,‘ prozrazuje útržek z hovoru náš předseda“. Tato věta se objevila na oficiální facebookové prezentaci TOP 09.

ParlamentníListy.cz to během rozhovoru řekly prezidentu Miloši Zemanovi. „Pokud jde o Karla Schwarzenberga, myslím si, že zámek na Orlíku má dostatek pokojů pro umístění některých uprchlíků, a těším se, až je tam umístí,“ zareagoval na to Zeman.

A co by český prezident sám řekl německé kancléřce, pokud by se nyní setkali? „Řekl bych jí, že před několika málo lety prohlásila, že multikulturalismus je mrtev, a že nevidím důvod, proč změnila svůj názor,“ dodal při rozmluvě s redaktorem ParlamentníchListů.cz

Mnohem více se dozvíte v obsáhlém rozhovoru prezidenta republiky Miloše Zemana pro ParlamentníListy.cz ZDE. Prezident v něm hovoří například o žalobách uprchlíků na Německo i Česko, o překrucování historie v souvislosti s Mnichovskou dohodou, blíže vysvětluje důvod, proč vyznamenal Miroslava Tomana, nebo komentuje způsob, jakým se proti němu letos chystají demonstrovat na Národní třídě.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …