Zeman promluvil o schůzce v Lánech. Použil slova starého Jiřího Dienstbiera

05.11.2013 7:06

Konečně se dovídáme, co si o lánské schůzce myslí prezident Miloš Zeman. Pokládá za „poněkud komické“, že ji účastníci z ČSSD tajili, alespoň právě toto řekl v rozhovoru pro deník Právo. Zeman také potvrdil, že pověří sestavením vlády politika, kterého mu sociální demokracie doporučí.

Zeman promluvil o schůzce v Lánech. Použil slova starého Jiřího Dienstbiera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poznali se za sametově revolučních listopadových dní roku 1989

K přijetí pětice členů ČSSD v Lánech Miloš Zeman uvedl, že zatím prý vyhověl žádosti prakticky všech politiků, kteří se s ním chtěli setkat. A to byl prý i případ lánské schůzky. V rozhovorech při setkání v Lánech Miloš Zeman sociálním demokratům potvrdil, že pověří sestavením vlády toho, koho mu ČSSD doporučí.

„Řekl jsem jim, že ve složité povolební situaci předpokládám, že bych nejdříve po vzoru Václava Havla pověřil toho, koho mi soc. dem. doporučí, jednáním o sestavení vlády, s tím, že pokud získá parlamentní většinu, jmenuji ho premiérem. Na obsahu této schůzky nevidím nic zvláštního a pokládám za poněkud komické, jestliže byla utajována,“ uvedl Zeman pro Právo.

Hašek se měl na předsednictvu pochlubit

Zeman podle svých slov neví, proč se účastníci schůzky rozhodli setkání tajit. „Být Michalem Haškem, tak bych se naopak na jejich předsednictvu pochlubil, že je prezident na jejich žádost přijal,“ konstatuje Zeman.

Na otázku Práva, zda ho Michal Hašek zklamal svým utajováním schůzky, prezident uvedl: „Řekl bych, že mě především překvapil. Už jsem vám řekl, že nevidím důvod, proč existenci této schůzky popírat. Zjistil jsem v médiích, že to prý měla být nějaká dohoda mezi účastníky této schůzky. Já sám pokládám za poněkud absurdní jakoukoliv schůzku utajovat z toho prostého důvodu, že starý Jiří Dienstbier, kterého jsem si vážil, správně pravil, že v Čechách se všechno vykecá,“ uvedl ke kauze Miloš Zeman.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…