Zeman prý chystá popravu muže, kterého nemá rád

29.01.2019 12:09

Šéf Národní galerie Jiří Fajt leží v žaludku prezidenta Miloše Zemana. Jak píše server iDNES.cz, o možnosti, že by byl Fajt odvolán výměnou za to, že ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) získá politickou podporu, spolu oba muži měli hovořit minulý týden ve středu.

Zeman prý chystá popravu muže, kterého nemá rád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel Národní galerie v Praze Jiří Fajt

Staněk podle všeho chce na tento „obchod“ přistoupit. Jeho jméno totiž patří mezi ty, o nichž se mluví v souvislosti s výměnami šéfů resortů. V případě, kdy totiž bude mít za sebou hlavu státu, jeho odvolání bude složitější. 

A Zeman má s Fajtem dlouhodobé spory, jež začaly prezidentovým odmítnutím jej jmenovat profesorem.

Původní text ZDE

„Staněk z toho teď má těžkou hlavu. Pokud nevyhoví, naštve si Zemana. Když Fajta odvolá, půjdou proti němu zase kulturní fronta a média,“ uvedl k tomu jeden ze socialistů pro server iDNES.cz. Ministr kultury Antonín Staněk jen uvedl, že takováto úvaha zatím není, situaci v Národní galerii však monitoruje.

Odmítl však, že by věc byla tématem schůzky s prezidentem Milošem Zemanem. „Mohu prozradit, že se s panem prezidentem bavili o tom, že pokud bude definitivně schváleno zdanění církevních restitucí, mělo by jít takto získaných 380 milionů korun ročně přímo na opravy kulturních památek, samozřejmě včetně těch církevních,“ řekl pak ke schůzce hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…