Zeman prý neuděluje milosti, jak slíbil, informuje Česká televize

06.12.2014 21:24

Prezident Miloš Zeman před rokem přenesl pravomoc zkoumat žádosti o milost na Ministerstvo spravedlnosti. Uvedl tehdy, že sám chce rozhodovat jen v případech nevyléčitelně nemocných. Ministerstvo mu dodnes doporučilo tři takové případy, ani jednomu ale Miloš Zeman milost neudělil. Informoval o tom web České televize.

Zeman prý neuděluje milosti, jak slíbil, informuje Česká televize
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na debatě s občany Lednice

„Byly to tři případy a ani jeden z nich nesplňoval podmínky, které pan prezident stanovil," vysvětlil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Web rozhodování prezidenta ilustroval na dvou příkladech. V tom prvním měl odsouzený muž před nástupem do vězení autonehodu, při níž si těžce poškodil míchu i mozek. Hlava státu za ním vyslala kontrolu, po které se rozhodl žádost zamítnout. „Ukázalo se, že tento člověk nejenže netrpí nevyléčitelnou nemocí, ale že jak proti němu, tak i proti jeho rodinným příslušníkům je vedeno asi 20 exekucí," uvedl k tomu Zeman.

Ve druhém případě Zeman neudělil milost řidiči, který pod vlivem drogy zabil jiného člověka, ale po nehodě je sám invalidní s poškozením mozku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…