Zeman reprezentuje „nehodnoty“. Změnil jsem se v mořského koníka Herberta, prozradil Horáček

18.02.2018 9:14

Neúspěšný prezidentský kandidát prozradil v rozhovoru s Barborou Tachecí, že si velmi nepřál vítězství Miloše Zemana v druhé přímé volbě prezidenta. Na tom, že Zeman vyhrál, má podle Horáčka svůj podíl i ta část médií, která byla příliš málo kritická profesoru Drahošovi. Když Zeman vyhrál, Horáček se prý změnil v mořského koníka Herberta.

Zeman reprezentuje „nehodnoty“. Změnil jsem se v mořského koníka Herberta, prozradil Horáček
Foto: Vít Hassan
Popisek: Kandidáti Drahoš, Horáček a Hilšer

Horáček v rozhovoru s Barborou Tachecí v Českém rozhlase konstatoval, že se s prohrou v prezidentských volbách smířil. Jistou naději viděl v tom, že ve druhém kole proti sobě stanuli Miloš Zeman a Jiří Drahoš.

„Já jsem si velice nepřál pokračování pana (Miloše) Zemana ve funkci. Ani ne tak osobně jako spíš pro ty hodnoty, které zastupuje. Spíš nehodnoty. Ta hra v tu chvíli ještě trvala. To zklamání nebo mrzutost přišla až potom, když tenhleten pan prezident součsný vyhrál znovu,“ podotkl Horáček. Tehdy si neúspěšný prezidentský kandidát řekl, že musí splatit dluh své šestileté dcerce, kterou za rok a půl volební kampaně viděl strašně málo. Po skončení kampaně se jí proto věnuje co nejvíc. „Stal jsem se mořským koníkem Herbertem, který ji učí plavat,“ prozradil například.

Prozradil také, proč se po druhém kole prezidentské volby vyjadřoval kriticky na adresu Jiřího Drahoše, když ho předtím tolik podporoval. Horáček prý prezidentskou kampaň a volbu vnímal jako svého druhu hru.

„Ta hra skončila, takže skončila i její pravidla. Můj poctivý názor je ten, že neúspěch pana profesora Drahoše může pramenit z toho, že jsme tu vlastně měli dvoje volby. První kolo, kde byly potřeba nějaké karty, a kolo druhé, ve kterém bylo třeba mít karty jiné,“ podotkl Horáček.

Drahoš nebyl před druhým kolem připraven na kritiku, a to byla chyba. Horáček z toho částečně viní část médií, která byla ke Drahošovi příliš nekritická a profesor Drahoš se nenaučil adekvátně reagovat na kritiku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…