Zeman rozsvítil žárovku a hlídací psíčci začali slintat. Petr Hájek pobaveně sleduje, kterak si prezident ochočil pražskou kavárnu

05.08.2015 21:52

Do debaty o jednom ze zásadních témat politické sezony vstoupil podle šéfredaktora Protiproudu Petra Hájka prezident svým obvyklým razantním způsobem. A vzhledem k ožehavosti tématu se prý dá očekávat, že zahájil kampaň za své znovuzvolení. A přitom prý ukázal na dva velmi podstatné aspekty současné reality.

Zeman rozsvítil žárovku a hlídací psíčci začali slintat. Petr Hájek pobaveně sleduje, kterak si prezident ochočil pražskou kavárnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

První poselství je vnitrostátní a podle Hájka zcela jasné: „S ‚pražskou kavárnou‘, politickou stranou, která chce vládnout bez voleb, lze pracovat jako se cvičeným psíkem.“ A tak prezident bystře poznamenal, že se zde vyhazují miliardy za ilegální imigranty, zatímco zařízení pro opuštěné děti vláda není ochotna pomoci. A navíc dodal, že tito lidé jsou zločinci, kteří vědomě porušují naše zákony.

Pražská kavárna podle Hájka „zaržála a vyrazila do útoku“– o některých věcech se prý nesmí mluvit, obzvláště pokud jste prezident. „Pálí na prezidenta ze všech zbraní. Ve jménu  ‚humanity‘ k nešťastným běžencům v perfektních ‚hadrech‘, s mobily a GMS navigacemi, kteří podle ‚práva Evropské unie‘ budou smět přivést za sebou své padesátičlenné rodiny,“ píše Hájek.

Prezident podle něj přesně věděl, jak kavárníci zareagují. „Rozsvítil žárovku – a blahobytem přepěstovaná rasa, ‚hlídací psík demokracie‘, začala slinit,“ píše pobaveně.

CELÝ KOMENTÁŘ PETRA HÁJKA SI PŘEČTĚTE ZDE

A podobně, jak Hájek ve svém textu obsáhle rozebírá, vyběhl prezident se svými kritiky i v otázce cesty na oslavy konce druhé světové války do Pekingu. „Prezident tak svým typickým ‚velkorysým‘ rozmachem zahájil první kolo přípravy na svou druhou kandidaturu do nejvyšší funkce ve státě. Kavárna to ví – a zatím jenom bezradně řve a sliní podle hradních not,“ uzavírá šéfredaktor Protiproudu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…