Zeman se chlubil, jak je zdravý, pak přišel zanícený palec, píší noviny. Přidávají kreslený vtip

06.11.2013 11:42

Vedoucí reportérského oddělení MF Dnes Václav Dolejší ve svém komentáři píše o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana a zamýšlí se nad tím, proč zdravotní potíže hlavy státu tolik zajímají veřejnost. Na téže straně otiskl deník posměšnou kreslenou anekdotu na adresu prezidenta.

Zeman se chlubil, jak je zdravý, pak přišel zanícený palec, píší noviny. Přidávají kreslený vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman volí

Oficiální verze, jak se seběhly okolnosti vedoucí ke zranění kolene, které utrpěl prezident Miloš Zeman, původně zněla tak, že šel potmě a narazil kolenem do zdi. Následující den ale Hrad verzi upravil. Prezident prý zakopl o koberec, jenž shrnulo štěně zlatého retrívra, kterého si rodina pořídila. Hned se objevily spekulace, že ani toto není pravda a že Zeman měl kolaps nebo dokoce prodělal lehkou mrtvici.

Když se přitom loni osmašedesátiletý Miloš Zeman objevil v prezidentské kampani, působil podle Dolejšího svěže. "Hubený, plný energie a vstřícných úsměvů, takže mnozí po tolika letech pochopitelně snadno zapomněli na jeho premiérskou éru posetou skandály," píše autor komentáře.

Špatně vyšetřený pacient

Zeman se pochlubil, že si stejně jako jeho konkurent z prezidentské volby Karel Schwarzenberg nechal udělat lékařské vyšetření a že dopadlo na výbornou. "Pak se dostal do péče vynikajících expertů v lékařském konziliu a začala série zdravotních potíží. Zanícený palec na noze jako příčina čapí chůze a potíží s rovnováhou, k tomu ještě cukrovka. Chtělo by se říct, že už předtím nebyl zdravý, ale jen špatně vyšetřený pacient," píše Dolejší.

A proč veřejnost, Zemanovy příznivce i odpůrce, tolik zajímá zdravotní stav prezidenta? "Prezidentská choření zkrátka prožívá vždy celý národ," odpovídá jednoduše autor komentáře. A připomíná problémy s plícemi Václava Havla nebo klouby Václava Klause. A jasno má i v další věci: "Nespekulovalo by se o tom tolik, kdyby Hrad nyní informoval otevřeně a zaskočený neměnil verze," uzavírá Václav Dolejší.

Na téže straně vpravo dole otiskla Mladá fronta Dnes kreslený vtip na téma lánské schůzky, na kterém je v popředí vyobrazen místopředseda Michal Hašek a za ním prezident Miloš Zeman se psem a panoramatem v pozadí. Doplňující text říká: "Já tomu utajování rozumím. Neznám v současnosti nikoho, kdo by se schůzkama s panem prezidentem chlubil..."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …