Zeman se chystá na sérii rozhovorů s kandidáty na ministry

20.01.2014 10:44

Se jmenováním nové vlády prezident Miloš Zeman ještě vyčkává. Nejdříve se chce sejít s navrženými ministry. Novinky.cz zjistily, že první schůzky s nimi se uskuteční už ve středu. Harmonogram schůzek se bude odvíjet od časových možností prezidenta a jednotlivých adeptů. Hovořit budou o jednotlivých resortech i o Zemanových výhradách ke kandidátům.

Zeman se chystá na sérii rozhovorů s kandidáty na ministry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dnes má Bohuslav Sobotka předat prezidentovi Miloši Zemanovi oficiální seznam navržených ministrů nového koaličního kabinetu. Prezident již dříve deklaroval, že před jmenováním nové vlády chce mluvit s každým z nich. Podle Novinek.cz schůzky začnou bez odkladu už tuto středu.

„Schůzky budou zahájeny ve středu, budou pokračovat ve čtvrtek a v dalších dnech,“ řekl Novinkám mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Mluvčí dále uvedl, že ještě není sestaven kompletní harmonogram setkání. Ten se prý připravuje a záleží zejména na časových možnostech obou stran setkání. „Platí, že se pan prezident sejde se všemi kandidáty,“ dodal Ovčáček.

Prezident Miloš Zeman opakovaně prohlásil, že s adepty chce mluvit o svých výhradách a také probrat konkrétní záležitosti jednotlivých resortů.

Výhrady prezidenta, tak jak je sdělil na tiskové konferenci počátkem ledna, směřovaly k Milanu Chovancovi, Janu Mládkovi a také Martinu Stropnickému. Nový premiér navzdory výhradám hlavy státu nehodlá v seznamu dělat změny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…