Zeman se dnes v Jeruzalémě setká s Peresem a Netanjahuem

07.10.2013 6:23

Český prezident Miloš Zeman se dnes v Jeruzalémě setká se svým izraelským protějškem Šimonem Peresem a předsedou izraelské vlády Benjaminem Netanjahuem. Tématem jednání budou vzájemné vztahy obou zemí i ekonomická spolupráce.

Zeman se dnes v Jeruzalémě setká s Peresem a Netanjahuem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Druhý den své návštěvy Moravskoslezského kraje zavítal prezident do Bohumína

Zeman se nedávno vyslovil pro přesunutí českého velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma. Experti soudí, že jeho idea není v současnosti reálná. Vnímají ji ale jako vstřícné gesto vůči Izraeli. Proti Zemanovu prohlášení se ohradilo palestinské vedení, které kvůli tomu vyzvalo k zasedání Ligy arabských států.

Podnikatelské fórum

Zeman dnes také navštíví památník holocaustu Jad vašem. Hlavu státu doprovází ministři financí Jan Fischer, zahraničí Jan Kohout, obrany Vlastimil Picek a dopravy Zdeněk Žák. Se Zemanem do Jeruzaléma taktéž odcestovala početná delegace podnikatelů, kteří se zúčastní společného podnikatelského fóra byznysmenů z obou zemí.

reklama

autor: adr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …