Zeman se k novele o střetu zájmů podle Ovčáčka vyjádří v pravý čas

29.11.2016 16:43

Prezident Miloš Zeman svou vůli ohledně zákona o střetu zájmů vyjádří veřejně v pravý čas. Na Twitteru to uvedl jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Nyní se podle něj seznámí se schválenou verzí novely.

Zeman se k novele o střetu zájmů podle Ovčáčka vyjádří v pravý čas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman promluvil k výsledku prezidentských voleb v USA a podotkl, že se o něm mluví jako o českém Donaldu Trumpovi

Po prvním schválení zákona ve sněmovně Zeman ve druhé polovině září řekl, že pravděpodobně nebude novelu vetovat. Jeho veto by mělo podle něj pouze symbolickou hodnotu, protože zákon byl schválen více než 130 hlasy, řekl tehdy. Zároveň zopakoval, že zákon nemá být přijímán kvůli jedinému člověku.

Senát v polovině října novelu, které se přezdívá Lex Babiš, schválil s dílčími změnami. Po dnešním schválení ve sněmovně už zbývá pouze podpis prezidenta. Pokud podpis nepřipojí, poslanci jej budou moci přehlasovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…