Nečas jde za Zemanem

14.06.2013 5:59

Prezident Miloš Zeman se dnes v souvislosti se čtvrteční razií na Úřadu vlády sejde s premiérem Petrem Nečasem (ODS). Ten by měl policejní zásahy na svém úřadu i dalších místech vysvětlit ve sněmovně. Bližší informace o zásazích mají poskytnout Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a dozorující státní zástupce. O dalším osudu Nečasova kabinetu budou jednat politické strany.

Nečas jde za Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Hlava státu k sobě na dnešek vedle Nečase pozvala také šéfa největší opoziční strany ČSSD Bohuslava Sobotku a policejního prezidenta Martina Červíčka. Sejít se chce i s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem (ODS) a nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem.

Další podrobnosti slíbil sdělit také olomoucký vrchní státní zástupce Ištvan

Podrobnější informace o zásazích, které se vedle Úřadu vlády dotkly například také Ministerstva obrany a pražského magistrátu, má dnes poskytnout ÚOOZ. Další podrobnosti slíbil sdělit také olomoucký vrchní státní zástupce Ištvan. Ten ve čtvrtek hovořil o tom, že byla předána první obvinění ze zneužití pravomoci úřední osoby a dalších trestných činů. Zadrženo je podle něj "kolem osmi osob".

Jsou mezi nimi šéfka Nečasovy kanceláře Jana Nagyová a vedoucí Úřadu vlády Lubomír Poul, ředitel Vojenského zpravodajství Milan Kovanda i další příslušník této služby. Zadrženi byli podle médií také předseda Správy státních hmotných rezerv Ondrej Páleník, bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček a někdejší poslanečtí rebelové ODS Petr Tluchoř a Ivan Fuksa.

Spekulovalo se i o tom, že mezi zatčenými je bývalý poslanec a exnáměstek ministra zdravotnictví Marek Šnajdr (ODS). Politik však uvedl, že je na plánované pracovní cestě. Podle jeho právníka Lukáše Trojana ho však detektivové kontaktovali a dnes se okamžitě po svém návratu do Prahy dostaví na policii, aby podal vysvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …