Zeman se na Hané může těšit na vepřové hody

28.02.2014 19:36

Vedení obce Cholina na Olomoucku příští čtvrtek pohostí prezidenta Miloše Zemana ovarem a jelity. Den předtím přitom bude Popeleční středa, kdy začíná čtyřicetidenní půst. Vesnice posunula termín vepřových hodů, aby o ně hlavu státu neochudila. Napsal to server iDnes.cz.

Zeman se na Hané může těšit na vepřové hody
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě Jáchymova

Starostka obce Pavla Bezová prohlásila, že vepřové hody byly odloženy kvůli zdravotnímu stavu prezidenta.

Příště už se hody nebudou konat v době půstu

„Návštěva pana prezidenta byla odložena ze zdravotních důvodů, bylo nám tedy líto dělat obecní hody zvlášť a pro pana prezidenta vymýšlet další program. Tradici vepřových hodů bychom chtěli v Cholině dodržet, ovšem pro příště již mohu slíbit, že se v době půstu konat nebudou. Máme pro ně rezervované místo v rámci Cholinského adventu," uvedla starostka na webu obce.

Prezidentská návštěva Olomouckého kraje zatím nemá přesný program. Zeman by se měl mimo jiné zastavit i v Litovli. „Součástí by měla být návštěva v Papcelu, společný oběd se starosty obcí, návštěva litovelské radnice a beseda s občany. Zatím ale nevíme nic bližšího,“ řekl místostarosta města Petr Šrůtek.

První dáma zavítá do azylového domu

Zemana bude doprovázet také jeho manželka Ivana. Bude mít ale vlastní program, v rámci něhož se bude zajímat o týrané děti.   

„Můžu potvrdit, že paní Zemanová ve středu zavítá do olomouckého Klokánku, víc ale zatím nevíme," prozradila Šárka Kupčáková, vedoucí Azylového domu pro matky s dětmi Fondu ohrožených dětí.

Celá výprava by se měla ubytovat v olomouckém hotelu Clarion. Kraj by měl za třídenní návštěvu zaplatit 300 až 400 tisíc korun. Podle hejtmana Jiřího Rozbořila budou ale náklady nižší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…