Zeman se po měsíci objeví na veřejnosti. V Lánech jmenuje ústavního soudce

26.11.2013 6:15

Prezident Miloš Zeman dnes jmenuje Radovana Suchánka novým soudcem Ústavního soudu. Učiní tak v Lánech, kde se nyní léčí se zraněním kolene. Pro Zemana se bude jednat o první veřejné vystoupení po zhruba měsíci od doby, kdy se po pádu zranil. Čtyřicetiletý Suchánek, jehož v říjnu schválil Senát, se stane nejmladším ústavním soudcem. Suchánek dosud působil jako právní poradce ČSSD a již dříve avizoval, že se členství v sociální demokracii vzdá.

Zeman se po měsíci objeví na veřejnosti. V Lánech jmenuje ústavního soudce
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Zeman při odchodu z auly

Adept na soudce již dříve uvedl, že nebude rozhodovat v kauzách, v nichž by mohl být napadán pro podjatost. Podotkl rovněž, že členství v politické straně je ústavním právem a nikdo kvůli tomu nesmí být diskriminován.

Zeman se na veřejnosti neobjevil od zranění nohy, které utrpěl na konci října. Lékařské konzilium mu nařídilo klid, proto se prezident přemístil do Lán, kde odpočívá. Kvůli poranění vynechal oslavy 17. listopadu, zrušil plánované cesty do regionů a přesunul lety do zahraničí na příští rok.

Podle šéfa jeho lékařského konzilia a ministra zdravotnictví Martina Holcáta se Zemanův stav zlepšil. Koleno již nemá oteklé a netrpí ani bolestmi. Prezident podle něj používá kratší typ ortézy, než měl dosud. Zvládne i procházku po lánské zahradě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…