Zeman se prý setká s krutým vrahem, který mučí lidi, píše levicový server

16.01.2014 10:36

Jan Čulík na levicovém serveru Britské listy klade otázku, zda má opravdu Miloš Zeman zapotřebí pošpinit si svou pověst přijetím vraha. Na mysli má uzbeckého diktátora a prezidenta Islama Karimova, který má zanedlouho přicestovat do ČR.

Zeman se prý setká s krutým vrahem, který mučí lidi, píše levicový server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Hradě zavlála vlajka EU za účasti Zemana a Barrosa

Šéfredaktor Britských listů Jan Čulík vychází z informace andižanského serveru, který napsal, že Miloš Zeman má zanedlouho přijmout uzbeckého prezidenta Islama Karimova, který je znám svou krutostí i diktátorským režimem popírajícím lidská práva.

Podle Čulíka je Karimov diktátor a vrah, který zabíjí své odpůrce vařením zaživa. „Islam Karimov je jedním z nejodpornějších a nejvražednějších diktátorů na celém světě,“ cituje Čulík Andrewa Stroehleina z organizace Human Rights Watch. „Jeho režim je založen na systematickém mučení svých odpůrců, na nucené práci dětí a na naprostém útlaku svobody projevu a svobody shromažďovací. Je to prezident, který nařídil svým bezpečnostním jednotkám, aby střílely těžkými zbraněmi do davu neozbrojených demonstrantů,“ napsal komentátor a podivuje se:  „Zeman takového člověka zve do ČR na oficiální návštěvu?“

Celý Čulíkův text ZDE:

Podle andižanského portálu Karimov v roce 2014 uskuteční už svou druhou cestu do České republiky. Cílem je "upevnit hospodářskou spolupráci". Poprvé byl Karimov v ČR roku 1997 a tehdy také navštívil Miloše Zemana.

EU rovněž jednala s Karimovem

Jan Čulík v Britských listech upozorňuje na politováníhodnou skutečnost, a to, že uzbeckého vraha hostila i Evropská unie. Jedná se o Karimovu návštěvu Bruselu v roce 2011. Byla jeho první návštěvou na Západě od roku 2005, kdy Karimov nechal střílet do neozbrojených demonstrantů v městě Andijan a usmrtil nejméně 300 osob, podle některých informací zřejmě ještě daleko více. Karimova odsuzují prý i USA.  "Podle serveru WikiLeaks konstatovala v interním dokumentu americká vláda, že Uzbekistán je mučírna, ale musíme s ním udržovat dobré styky,“ uvádí autor.

„Má opravdu Miloš Zeman zapotřebí, aby si pošpinil svou pověst přijetím tohoto vraha?“ taková je závěrečná otázka příspěvku na serveru Britské listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…