Zeman se prý v New Yorku možná setká s Putinem

27.09.2015 21:11

Miloš Zeman se v New Yorku možná setká s Vladimirem Putinem. Oba státníci jsou zde na návštěvě v OSN, kde mají promluvit k Valnému shromáždění. Putin má vystoupit během několika hodin, Zeman pak v úterý.

Zeman se prý v New Yorku možná setká s Putinem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany

Prezident Miloš Zeman v New Yorku, kde má v úterý promluvit k Valnému shromáždění OSN, pohovořil s českými novináři. Mimo jiné pohovořil o tom, že se možná setká s prezidentem Vladimirem Putinem, který rovněž promluví k Valnému shromáždění a jehož projev je v sídle Organizace spojených národů napjatě očekáván.

Zeman setkání na prezidentské úrovni před českými novináři nevyloučil, jisté prý ale není. „Připomněl bych, že jsme se letos setkali již dvakrát,“ řekl Zeman novinářům. S Putinem to bylo během jeho návštěvy v Rusku při oslavách výročí evropského konce druhé světové války v květnu a také nedávno, když při příležitosti konce války v Pacifiku oba zavítali do Číny.

Po rozhovoru s novináři Miloš Zeman pokračoval ve svém nedělním programu v New Yorku. V tento den se prezident věnuje především české komunitě ve městě. S krajany se má projet na lodi kolem Manhattanu a navštíví rovněž místní českou školu, kde je pro něj, jak se novináři dozvěděli, připravené překvapení.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…