Zeman se setká se slovenským prezidentským kandidátem Šefčovičem

23.03.2019 9:27

Prezident Miloš Zeman v neděli odpoledne v Lánech přijme slovenského prezidentského kandidáta Maroše Šefčoviče. Vyhoví jeho žádosti o schůzku, sdělil dnes ČTK prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Potvrdil tak informace Deníku N. Zprávu převzala ČTK.

Zeman se setká se slovenským prezidentským kandidátem Šefčovičem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Šefčovič se ve druhém kole volby hlavy slovenského státu v sobotu 30. března utká se Zuzanou Čaputovou, která je podle průzkumu agentury Median SK favoritkou voleb.

„Maroš Šefčovič požádal pana prezidenta o setkání. Pan prezident této žádosti vyhoví, setkání se uskuteční v neděli v 16:00 na zámku v Lánech,“ uvedl Ovčáček. Setkání je podle něj plánováno zhruba na hodinu, tisková konference se po něm neuskuteční. „Poskytneme snímek a vydáme stručnou tiskovou zprávu,“ doplnil mluvčí.

Místopředseda Evropské komise Šefčovič, kterého ve volbách podporuje nejsilnější slovenská vládní strana Směr-sociální demokracie expremiéra Roberta Fica, skončil v prvním kole prezidentských voleb druhý z celkového počtu 13 kandidátů. Dostal 18,66 procenta hlasů. Právnička Čaputová získala 40,57 procenta hlasů. Po vítězství v prvním kole se vzdala funkce místopředsedkyně neparlamentní strany Progresivní Slovensko.

Průzkum Medianu SK zveřejněný ve čtvrtek ukázal, že Čaputová má podporu 60,5 procenta, Šefčovič 39,5 procenta. Slováci ve druhém kole voleb vyberou nástupce úřadujícího prezidenta Andreje Kisky, který se o znovuzvolení neucházel a kterému pětileté funkční období skončí v polovině června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…