Zeman se tím baví, dělá to naschvál. Překvapivá slova z média Zdeňka Bakaly

17.10.2018 16:56

Komentátor Hospodářských novin zhodnotil počínání prezidenta Zemana z posledních dnů. Miloš Zeman podle jeho názoru dokazuje, že jeho cílem je rozdělovat společnost a hnát jednu skupinu proti druhé. Zkouší to přitom nejen u „obyčejných občanů“, ale i u politiků. Tímto rozeštváváním podle komentátora Zeman viditelně škodí vlastní zemi.

Zeman se tím baví, dělá to naschvál. Překvapivá slova z média Zdeňka Bakaly
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman podle Petra Honzejka znovu a znovu dokazuje, že jeho cílem je rozeštvávat různé skupiny obyvatel proti sobě. Pokud o tom i po pěti letech Zemanova prezidentování někdo pochybuje, nechť se zamyslí nad Zemanovými „zm*dy“. Prezident v pondělním vysílání Českého rozhlasu vypustil z úst vulgarismus záměrně a teď se jen baví tím, co vyvolal. Část společnosti za to Zemana odsoudila, druhá část má dojem, že máme konečně prezidenta, který mluví, jak mu zobák narostl, a je to ten největší státník, jakého tato země nosila. Úkol splněn, společnost je rozdělená.

Anketa

Jednání Radka Vondráčka v Rusku je nehorázné ponížení ČR, říká poslanec Pirátů Lipavský. Cítíte se poníženi?

3%
hlasovalo: 20310 lidí

Do stejné skupiny patří prý i oznámení o tom, koho vyznamená 28. října. Ocenění se od Zemana dočkají finančník Pavol Krúpa, který útočí na Zdeňka Bakalu, nebo jeho velká podporovatelka exposlankyně za hnutí ANO Jana Lorencová a někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitáskovou. Honzejk by čekal, že u příležitosti stých narozenin republiky vyznamená prezident někoho, kdo se více zasloužil o stát, ale to by se pletl. Zeman má jiný cíl. Záměrně hodlá vyznamenat některé kontroverzní osoby, aby tím znovu rozeštval společnost. Tomu prý už snad ani není třeba věnovat pozornost.

Jedné věci z prezidentova projevu bychom však opravdu měli věnovat pozornost.

„Nejdůležitější a zároveň nejděsivější byl Zemanem přednesený návrh na likvidaci Senátu. Nejde vlastně o nic jiného než o pokus rozvrátit ústavní systém Česka. Ne proto, že by nebylo možné uvažovat o tom, zda se neobejdeme bez horní komory Parlamentu. Taková debata by byla naprosto legitimní. Problém je v tom, jaký způsob Zeman navrhuje. Chce, aby vláda a Sněmovna seškrtaly Senátu rozpočet a nechaly ho ‚vyhladovět‘. Ne, to opravdu není pokus o debatu, to je pokus o vyvolání války mezi demokratickými institucemi. Mohlo by se to nazývat ‚ústavní válka‘ podle vzoru ‚válka občanská‘. Prezident, který něco takového chce spustit, zcela vědomě škodí vlastní zemi,“ napsal Honzejk v textu uveřejněném na serveru iHNed.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …