Zeman se zastal Babiše: Podnikatelem je ten, kdo podniká, majitel jím být nemusí

29.03.2014 16:46

Prezident Miloš Zeman se dnes zastal ministra financí Andreje Babiše (ANO), který v pátek přes média diskutoval s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) o možném střetu zájmů. Podnikatelem je ten, kdo podniká, majitel firmy jím být nemusí, reagoval Zeman na výzvu Sobotky, aby Babiš ukončil své podnikání a byl nadále jen politikem.

Zeman se zastal Babiše: Podnikatelem je ten, kdo podniká, majitel jím být nemusí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Já pokládám za podnikatele toho, kdo podniká. Je-li někdo majitel, není nutně podnikatel. Představte si, že byste díky úspěšné kupónové privatizaci byla majitelkou jedné kupónové akcie, a přesto by vás někdo označil za podnikatelku," řekl dnes Zeman na dotaz novinářů při příchodu na volební sjezd Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ).

Jeho postoj tak odpovídá stanovisku Babiše, který se v pátek nechal slyšet, že už nepodniká a je pouze majitelem Agrofertu. Sobotka podle něj možná netuší, co to znamená podnikat.

Ministerský předseda v pátek dopoledne debatu otevřel, když prohlásil, že nejčistším řešením by bylo, kdyby Babiš ukončil své podnikání a věnoval se jen politice. Jinak se podle něj šéf hnutí ANO musí vyvarovat střetu zájmů, za který ho ve čtvrtek kritizovala i členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu. Babiš odmítá, že by byl ve střetu zájmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…