Zeman si pochvaloval vysokou účast na náměstích a zároveň propleskl ČT: Určitě uvedou poloviční počty

07.04.2017 16:16

Prezident Miloš Zeman zakončil svou návštěvu Středočeského kraje tiskovou konferencí ve Slaném. Zde zhodnotil nejen své třídenní putování, ale vyjádřil se také k nejpalčivějším otázkám současného dění.

Zeman si pochvaloval vysokou účast na náměstích a zároveň propleskl ČT: Určitě uvedou poloviční počty
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

„Měli jsme dost prostoru, abych pana prezidenta mohla seznámit s tím, co děláme ve středních Čechách, kam chceme kraj posunout. Pan prezident se setkal nejen s krajskými zastupiteli, ale i se starosty a podnikateli. Jsem ráda, že tady s námi byl,“ řekla úvodem hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

Prezident jí následně poděkoval za přijetí. „Chtěl bych paní hejtmance především poděkovat za skvělou organizaci mé návštěvy Středočeského kraje. Chtěl bych poděkovat i jejímu týmu. Návštěva proběhla úspěšně, chtěl bych zejména vyjádřit vděčnost občanům Benešova, Slaného, samozřejmě i Úholiček a Čáslavi za vysokou účast. V Benešově to bylo 1600 lidí, tady ve Slaném 900 a v Čáslavi 1100 osob. Česká televize velmi pravděpodobně uvede poloviční počty,“ rýpl si Zeman. „Do Úholiček se dostavilo několik lidí nesouhlasících s českým prezidentem vedených van Gemundem, jenž je holandský státní příslušník. Příště bych byl rád, kdyby protesty proti českému prezidentovi vedl český státní příslušník,“ řekl Zeman.

Následně se vyjádřil k rozhodnutí bankovní rady ČNB ohledně devizových intervencí. „Úvodem bych chtěl vyjádřit radost nad rozhodnutím rady ČNB, která ukončila tzv. kurzový závazek, respektive devizové intervence. Víte velmi dobře, že jsem byl od počátku odpůrcem devizových intervencí,“ zmínil.

Své řekl i k vypsání termínu parlamentních voleb. „Plně chápu snahu některých politiků, aby parlamentní volby byly co nejdříve. Rozumím tomu, že tito politici jsou unaveni hádkami uvnitř koalice a že by už to nejraději měli všechno za sebou tak, aby voliči znovu rozdali karty. Zájem politiků musí být ale podřazen zájmu občanů. Kdyby se volby konaly v září, tak by spadly do 28. září, kdy je státní svátek, prodloužený víkend, takže by byla nižší volební účast než v tom sychravém říjnovém termínu,“ dodal s tím, že vypsáním termínu voleb odstranil jistou míru nejistoty. „Přeji všem kandidujícím subjektům, aby nebyly líné a aby volební kampaň vedly i o prázdninách,“ zmínil. 

K dnešnímu útoku USA v Sýrii se příliš vyjadřovat nechtěl. „Bylo by dobré znát nejdříve všechna fakta vážící se k této události. Je příliš čerstvá. Základní fakt spočívá v otázce, zda nesporný zločin, tzn. útok chemickými zbraněmi, byl skutečně organizován ze základny syrského letectva. Pokud by tomu tak bylo, považoval bych americký útok za zcela přiměřený. Uvítal bych, kdyby vše vyšetřila nezávislá komise pod gescí Rady bezpečnosti,“ dodal.

Na přetřes přišlo i aktuální téma – ve Švédsku vjel neznámý pachatel do davu lidí. „Někdo uvádí, že tam jsou tři mrtví, někdo uvádí mnoho mrtvých, někdo, že jsou tam jenom zranění. Najíždění nákladním autem nápadně připomíná jiné útoky. Vyčkejme ale zprávy švédské policie. Nebudu překvapen, půjde-li o jeden ze série teroristických útoků,“ řekl.

Závěrem se pak vyjádřil i k daňovému balíčku úlev pro druhé a třetí dítě, který tento týden schválila Poslanecká sněmovna. „Podepisuji 95 % zákonů a nevidím žádný důvod, proč bych nepodepsal i tento zákon. Podporuji veškeré úlevy, rodinnou politiku obecně, nemá-li náš národ vymřít, je třeba podporovat populační explozi,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…